Έξω από τη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης οι νησιώτες

Διαμαρτυρία απέναντι «στον αυταρχισμό και την επιβολή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για τα νησιά, ενάντια στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων τους» προγραμμάτισαν για αύριο, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, μπροστά από την είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Β. Σοφίας, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής (ΟΧΣΑ), η Αδελφότητα Σαμίων και άλλοι φορείς των Αθηνών, που βρίσκονται σε σταθερή επικοινωνία με τα νησιά για τον συντονισμό ενεργειών σε όλα τα επίπεδα.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, όπως όλοι οι σύλλογοι των Αθηνών και της υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτή την ώρα μπορούμε να προσφέρουμε όλοι χρήσιμες υπηρεσίες με ό,τι μπορεί ο καθένας πρόσφορο για να βοηθήσει στη διάδοση σε όλη την Ελλάδα γι’ αυτό που συντελείται στη Λέσβο και τα άλλα νησιά» αναφέρει η ΟΛΣΑ.

Καλεί δε όσους είναι στο νησί να συνδράμουν πηγαίνοντας στο Μανταμάδο για κάθε βοήθεια, σε προσωπικό, σε μάσκες,σε νερά κ.ά. απαραίτητα.

«Αυτό που χρειάζεται τώρα μέσα από τις αδυναμίες μας και τα όποια λάθη είναι ομοψυχία και προτεραιότητα στον αγώνα!» τονίζει η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής.

 

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνοδεία της εικόνας Παναγίας του Γερανού στην Πάτμο με ξύλινα παραδοσιακά σκάφη

Η Αναβίωση του εθίμου «Συνοδεία της εικόνας της Παναγίας του Γερανού στην Πάτμο στις 15 Αυγούστου με τα ψαροκάϊκα» χρονολογείται από το 1880 με βάση τις  πληροφορίες  που βρέθηκαν στην Δισυπόστατη Εκκλησία Παναγίας του Γερανού και Αγίας Ιουλιανής. Οι αλιείς της περιοχής του Κονσολάτου Σκάλας Πάτμου φρόντιζαν με τον τρόπο[…]

Περισσότερα »

ΣτΕ: Νόμιμο το POS για δικηγόρους, γιατρούς, εμπόρους

Με μία σειρά αποφάσεών του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι είναι συνταγματική και νόμιμη η καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS) για τους δικηγόρους, γιατρούς, βιοτέχνες, εμπόρους και ελευθέρους επαγγελματίες, κ.λπ. Ειδικότερα, η 7μελής σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *