Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ: «Παγώνει» η υποβολή των αιτήσεων

«Παγώνει» η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» λόγω των τεχνικών προβλημάτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για τα οποία εξετάζεται και το ενδεχόμενο να οφείλονται σε χρήση κακόβουλου λογισμικού.

Η υποβολή αιτήσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ξεκινήσει σταδιακά από τις 19 Μαρτίου ανά Περιφέρεια ενώ ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα είναι ότι από τις 8 το πρωί της Τρίτης, οπότε ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και σε διάστημα λίγων ωρών, έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Όμως κανένας χρήστης δεν ολοκλήρωσε την αίτηση υπαγωγής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες ενώ με δηλώσεις του δεσμεύεται ότι:

Η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα.

Τα στοιχεία που καταχωρίστηκαν στην πλατφόρμα μέχρι τις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης θα παραμείνουν καταχωρισμένα για να αξιοποιηθούν στη συνέχεια και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί με το εξής πρόγραμμα:

  • Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
  • Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
  • Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή εικόνα, από το ΥΠΕΝ έγινε γνωστό ότι από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας της πλατφόρμας διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP’s) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών. Για τον λόγο αυτό διερευνάται εάν πρόκειται για χρήση κακόβουλου λογισμικού.

Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας που προέκυψε επιβάρυνε την ηλεκτρονική πλατφόρμα στα όρια των δυνατοτήτων της, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που επιχειρούσαν να καταχωρήσουν στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψάχνουν μέλη της Χρυσής Αυγής για αρχαιοκαπηλία

Νέα δικογραφία για αρχαιοκαπηλία αγαλματιδίων, αλλά και κοσμημάτων της ελληνιστικής περιόδου «ανοίγουν» οι ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, με βάση ευρήματα που εγείρουν ερωτήματα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή αποτέλεσαν αρχεία σε μορφή USB, τα οποία κατασχέθηκαν από το[…]

Περισσότερα »

ΕΛΑΣ: Εντόπισαν τον Χριστόδουλο Ξηρό αλλά τους ξέφυγε

Ένας τυχαίος έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ την περασμένη Παρασκευή σε ένα αυτοκίνητο που κινούνταν ύποπτα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, τους έφερε μια ανάσα από τον επικηρυγμένο τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό. Η υπόθεση όμως εξελίχθηκε σε φιάσκο καθώς ο Ξηρός κατάφερε να χαθεί μέσα στα στενά της περιοχής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *