Εξουδετέρωση πυρομαχικών στον κόλπο Μονεμβασιάς (Video)

Η πρώτη φάση επιχείρησης εξουδετέρωσης πυρομαχικών από ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών πραγματοποιήθηκε από 12 έως 23 Οκτωβρίου στον κόλπο Μονεμβασιάς Λακωνίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), η εξουδετέρωση αφορά σε μεγάλο αριθμό βλημάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία βρίσκονται βυθισμένα σε κοντινή απόσταση από τον λιμενοβραχίονα στο λιμένα της Μονεμβασιάς.

Η καταστροφή των βλημάτων περιλαμβάνει την ανάσυρση από τον πυθμένα, τη μεταφορά σε ασφαλές καθορισμένο σημείο και την εξουδετέρωση με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η επιχείρηση πρόκειται να διεξαχθεί σε πολλαπλές φάσεις έως ότου ολοκληρωθεί η εξουδετέρωση του συνόλου των βλημάτων, που υπολογίζονται σε άνω των 800.

Τόσο η τρέχουσα όσο και οι επόμενες φάσεις της επιχείρησης, εκτελούνται σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα – ελληνική ακτοφυλακή, την ελληνική αστυνομία και το δήμο Μονεμβασιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποζημίωση στα «θύματα» των καρτέλ σύμφωνα με Κοινοτική Οδηγία

Της Κωνσταντίνας Πετούση… Δικαίωμα αποζημίωσης και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, θα έχουν πλέον τα «θύματα» των καρτέλ, σύμφωνα με κοινοτική οδηγία η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρης Κυριτσάκης μιλώντας στο Κανάλι 1 έκανε λόγο για πολύ σημαντικές προβλέψεις που[…]

Περισσότερα »

Ο Γιάννης Μώραλης στην επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στο μνημείο του Γ. Καραϊσκάκη

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην  επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στο μνημείο του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Στην τελετή ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά  κ. Γιώργος Δαβάκης.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *