Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έξυπνα tips by Sikianakis: Γκρανόλα με καρύδα – βρώμη – ξηρούς καρπούς και ταχίνι

0 σχόλια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ

Μία συνταγή με γκρανόλα, ένα μείγμα δημητριακών, καρύδας, βρώμης, ξηρών καρπών και ταχινιού, μας έδωσε, μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την Λία Λάππα, ο γνωστός σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης.  

 

Homemade Healthy Coconut Granola

Συνταγή για coconut granola

500γρ βρώμη

1 φλιτζάνι κάσιους

3⁄4 φλιτζάνι αμύγδαλα

1⁄4 φλιτζάνι κολοκυθόσπορο, καθαρισμένο

1⁄4 φλιτζάνι ηλιόσπορο καθαρισμένο

1⁄2 φλιτζάνι ινδική καρύδα

1⁄4 φλιτζάνι λάδι καρύδας

1⁄4 φλιτζάνι μέλι ή ταχίνι

1 κ.γ. βανίλια

1 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι

1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.

Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου.

Τοποθετήστε τα κάσιους, τα αμύγδαλα, την ινδική καρύδα & τον κολοκυθόσπορο στο μπλέντερ & στη λειτουργία pulse σπάστε το μείγμα σε μικρότερα κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανθεκτικό στα μικροκύματα, λιώνουμε το λάδι καρύδας, τη βανίλια & το μέλι για 40-50 δευτερόλεπτα.

Προσθέστε σε αυτό, το μείγμα από το μπλέντερ & τον ηλιόσπορο.

Ανακατέψτε μέχρι όλο το μείγμα να έχει επικαλυφθεί.

Απλώστε το μείγμα στη λαδόκολλα & ψήστε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά, μέχρι το μείγμα να ροδίσει ελαφρώς.

Βγάλτε από τον φούρνο.

 

Προσθέστε τα αποξηραμένα κράνμπερι & το αλάτι.

Πιέστε το μείγμα μαζί για να σχηματίσετε μία επίπεδη, ομοιόμορφη επιφάνεια.

Αφήστε να κρυώσει (περίπου μισή ώρα), & σπάστε σε μεγάλα κομμάτια.

Διατηρήστε σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα τροφίμων που ξανακλείνει.

Απολαύστε με χυμό φρούτων, γάλα ή γιαούρτι της αρεσκείας σας!!!

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, ,