Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έξυπνα tips by Sikianakis: Κερκυραϊκό Μπουρδέτο με Σκορπίνα

0 σχόλια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κερκυραϊκό Μπουρδέτο με Σκορπίνα, ήταν η συνταγή που έδωσε την Παρασκευή 16 Απριλίου στο Κανάλι Ένα 90,4 και στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, ο γνωστός σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης.

 

Υλικά για την συνταγή

1500 γρ σκορπίνα

3 σκελίδες σκόρδο

4 μέτρια κρεμμύδια

1/2 κουταλάκι γλυκού καυτερή πάπρικα

1 κουταλιά σούπας γλυκιά πάπρικα

1 κουταλιά σούπας πελτέ

1/2 κουταλιά γλυκού ζάχαρη

χυμό ενός λεμονιού

ανθό αλατιού & φρέσκο πιπέρι

700 γρ πατάτες

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε 3 σκελίδες σκόρδο ( κομμένες στην μέση ) με ελαιόλαδο για 10 λεπτά, μέχρι να αφήσει το σκόρδο τα αρώματά του.

Προσθέτουμε 4 μέτρια κρεμμύδια ( κομμένα ροδέλες ) & λίγο ανθό αλατιού.

Συνεχίζουμε τοποθετώντας στην κατσαρόλα κόκκινη καυτερή πάπρικα, γλυκιά πάπρικα, πελτέ τομάτας & ζάχαρη.

Έπειτα προσθέτουμε 500 γρ νερό ( για αρχή ) & το ψάρι κομμένο μερίδες.

Το νερό πρέπει να φτάσει στα 2/3 του ύψους του ψαριού.

Αλατίζουμε το ψάρι ( πιπέρι θα βάλουμε στο τέλος, που θα τσεκάρουμε πόσο καυτερό έβγαλε η πάπρικα ).

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα & μαγειρεύουμε έως ότου δέσει η σάλτσα & αποκτήσει παχύρευστη υφή.

Τα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος, προσθέτουμε χυμό ενός λεμονιού.

Σερβίρουμε με τηγανητές ή βραστές πατάτες.

  • Χρήσιμα Tip

Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε το Μπουρδέτο με Παστανάκα ή Σαλάχι.

Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στην συνταγή μας ντοματίνια βελανίδια.

 

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, ,