Έξυπνα Tips by Sikianakis: Ρεβιθάδα

«Τα όσπρια είναι ένα άριστο τρόφιμο με ποικιλία θρεπτικών συστατικών και έχουν εξέχουσα θέση στην μεσογειακή διατροφή» είπε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα ο γνωστός σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης, παρουσιάζοντας  την συνταγή της ρεβιθάδας.

«Η κατανάλωση οσπρίων βοηθά πολύ στην μείωση του σακχάρου, στην καλή λειτουργία του εντέρου λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν, ενώ έχουν διπλάσιες πρωτεΐνες από τα παραδοσιακά σιτηρά», σημείωσε ο κ. Συκιανάκης.

 Ρεβυθάδα στην γάστρα

 Υλικά:

1 κιλό ρεβύθια με φλοιό

2 κουταλιές σούπας σόδα μαγειρικής

3 μέτρια κόκκινα ξερά κρεμμύδια κομμένα ροδέλες

3 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

1 δόση σκόνη κίτρινο carry

200 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι – Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Από βραδύς βάζουμε τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με κρύο νερό προσθέτοντας την σόδα. Την επομένη ημέρα πετάμε το νερό και προσθέτουμε καινούργιο μέχρι να σκεπάσουμε τα ρεβύθια και να πάει το νερό και 2 δάχτυλα παραπάνω. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης,  αλάτι, πιπέρι, carry σκόνη και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την τοποθετούμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 3 περίπου ώρες μέχρι να μελώσουν τα ρεβύθια και να αποκτήσουν καφε – κίτρινο χρώμα. Πρoσέχουμε να μην εξατμιστούν όλα τα υγρά, τσεκάροντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σερβίρουμε με χυμό φρέσκου λεμονιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράταση στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για σύνδεση με την αποχέτευση στο Θριάσιο

Η ΕΥΔΑΠ, ανταποκρινόμενη πάντα στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών, συνεχίζει για ακόμα ένα χρόνο την παροχή σημαντικών οικονομικών κινήτρων στους κατοίκους της περιοχής του Θριασίου για τη σύνδεση των ακινήτων αμιγούς οικιακής χρήσης στο δίκτυο αποχέτευσής της μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου του 2018. Υπενθυμίζεται ότιη ΕΥΔΑΠ στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *