Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έξυπνα tips by Sikianakis: Σοκολατάκια με λάδι καρύδας

0 σχόλια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ

 
 
Σοκαλατάκια με βάση το λάδι καρύδας ήταν η συνταγή που πρότεινε για την Πέμπτη 1 Απριλίου, στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, ο γνωστός σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης. 
 
 
 

Vered’s Coconut Oil Chocolate Bars

Υλικά

2/3 cup κακάο σκόνη 2/3 cup λάδι καρύδας 1/3 cup + 1 κουταλιά σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου 1/2 κουταλάκι γλυκού σιρόπι βανίλιας 1 δόση αλάτι

 

Εκτέλεση

Σε ζεστό μπεν μαρι (μέσα σε ανοξείδωτο μπολ) λιώνουμε το βούτυρο καρύδας, μέχρι να γίνει ρευστό. Προσθέτουμε το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου ( maple syrop ) & το αφήνουμε να λιώσει καλά & να ομογενοποιηθεί. Τέλος ρίχνουμε την σκόνη κακάο, το αλάτι & την βανίλια. Σερβίρουμε σε φόρμες ή σε παγοθήκη σιλικόνης. Παγώνουμε για 2 – 4 ώρες στο ψυγείο & απολαμβάνουμε τις σοκολατένιες μπάρες.

Χρήσιμο Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα πορτοκαλιού ή αποξηραμένα κράνμπερι.
Συντηρούμε τα σοκολατάκια σε δοχείο κλειστού τύπου στο ψυγείο.
Εναλλακτικά, αντί για μπεν μαρι, χρησιμοποιούμε φούρνο μικροκυμάτων.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, ,