Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έξυπνα tips by Sikianankis: Γλυκιά γεύση από την «Αγκαλιά με την Αφροδίτη»

0 σχόλια Χωρίς κατηγορία

Έναν διαγωνισμό από τα μεξικάνικα εστιατόρια “AMIGOS” ανακοίνωσε την Τετάρτη 17 Μαρτίου μέσα από το Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, ο γνωστός σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης.

 

Ως συνταγή ημέρας έδωσε ένα ιταλικό γλυκό, η επιτυχία του οποίου έγκειται στο ότι είναι απλό στην παραγωγή του.

Abbraccio Di Venere ( Αγκαλιά με την Αφροδίτη )

Χρόνος προετοιμασίας 20΄

Μερίδες 6

Υλικά για την κρέμα

500 gr τυρί κρέμα μασκαρπόνε

80 gr κρασί Marsala ή οποιοδήποτε ημίγλυκο λευκό κρασί

100 gr ζάχαρη κρυσταλλική

Υλικά για τις φράουλες

300 gr φρέσκιες φράουλες

90 gr ζάχαρη κρυσταλλική

30 gr balsamico

Υλικά για διακόσμηση

100 gr σταγόνες κουβερτούρας

6 τεμάχια sticks σοκολλάτας

40 gr κροκάν φουντουκιού ή σπασμένα φυστίκια

Εκτέλεση

Σε μπολ τοποθετούμε το τυρί, το κρασί & την ζάχαρη & ανακατεύουμε με σύρμα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά προκειμένου να μαλακώσει η ζάχαρη.

Έπειτα ανακατεύουμε για λίγο την κρέμα έως ότου αποκτήσει λεία υφή.

Πλένουμε τις φράουλες & τις στεγνώνουμε σε μία καθαρή πετσέτα.

Κόβουμε τις φράουλες σε δύο ή αν είναι μεγάλες σε τέσσερα κομμάτια & τις πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.

Μαρινάρουμε με το balsamico ανακατεύοντάς τις έως ότου αφήσουν τα υγρά τους.

Σερβίρουμε σε ποτήρι με κουτάλι ή σακούλα ζαχαροπλαστικής προσθέτοντας δάκρυα σοκολάτας & μαριναρισμένες φράουλες.

Προαιρετικά ντεκοράρουμε με sticks σοκολλάτας & καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Χρήσιμα Tip

Προσοχή ποτέ δεν χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ γιατί κόβει & γίνεται νερό!!!

Η ποσότητα του κρασιού εξαρτάται πάντα από την ποιότητα & την πυκνότητα του τυριού.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί Marsala, χρησιμοποιώντας ημίγλυκο λευκό κρασί Σάμου ή Λήμνου.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:,