Ευκλ. Τσακαλώτος: Το ΚΠΙΣΝ δείχνει ότι το Δημόσιο μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης

Η ανάδειξη του ΚΠΙΣΝ, ως βασικού μητροπολιτικού πάρκου της πρωτεύουσας, έρχεται να αμφισβητήσει την αντίληψη ότι στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας είναι συνώνυμο του προβλήματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τα δύο χρόνια από την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην ελληνική πολιτεία.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου, «Τον Φεβρουάριο του 2019 έκλεισαν δύο χρόνια από την παράδοση του  Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην ελληνική πολιτεία. Στα δύο χρόνια λειτουργίας του υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών, η κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας του ΚΠΙΣΝ -όπως δείχνουν και τα στοιχεία
πρόσφατης έρευνας κοινού τα οποία δημοσίευσε το Κέντρο- η καταγραφή του ως βασικού προορισμού ψυχαγωγίας, μάθησης και άθλησης και κορυφαίου προορισμού πολιτισμού της Αθήνας, αλλά και η ανάδειξή του ως βασικού μητροπολιτικού πάρκου της πρωτεύουσας, έρχονται να αμφισβητήσουν την αντίληψη ότι στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας είναι συνώνυμο του προβλήματος».

Όπως είπε «το αντίθετο συμβαίνει. Το Δημόσιο  μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης. Το γεγονός αυτό γίνεται αποδεκτό από τους πολίτες, καθώς σύμφωνα με την ίδια έρευνα το σύνολο σχεδόν των επισκεπτών έχει θετική άποψη για  το Κέντρο ενώ το 61% αυτών γνωρίζει ότι το ΚΠΙΣΝ βρίσκεται υπό την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύο τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σε δύο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν δύο σχηματισμοί τεσσάρων συνολικά τουρκικών αεροσκαφών την Παρασκευή, σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά (F-16) προέβησαν επίσης σε δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα τουρκικά F-16 δεν ήταν οπλισμένα. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *