Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Θα παρακολουθούμε τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Η ΕΕ των 28 θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων και καλωσορίζει την πρόσκληση του Συμβουλίου Γενικών υποθέσεων προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων που είδε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι 28 της ΕΕ αναφέρουν τα εξής:

“Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, η ΕΕ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, όπως περιγράφεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου 2019, και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει την πρόσκληση προς την Κομισιόν και την ΕΥΕΔ να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα “.

ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλ. Τσίπρας: Ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς για τα άτομα με αναπηρία

«Η κυβέρνηση, σταθερά προσηλωμένη στην αρχή της κοινωνικής ισότητας και αλληλεγγύης εγγυάται τις ιδιαίτερες προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη[…]

Περισσότερα »

Σε διαρκή επιδείνωση οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ

Σε πορεία συνεχούς επιδείνωσης έχουν εισέλθει οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διπλωματικών πηγών στις Βρυξέλλες. Το νέο πογκρόμ συλλήψεων αντιφρονούντων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές και οι αιτιάσεις της κυβέρνησης Ερντογάν σε βάρος της Γερμανίας ότι προσφέρει καταφύγιο σε τρομοκράτες, έχουν δημιουργήσει ένα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *