Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Θα παρακολουθούμε τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Η ΕΕ των 28 θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων και καλωσορίζει την πρόσκληση του Συμβουλίου Γενικών υποθέσεων προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων που είδε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι 28 της ΕΕ αναφέρουν τα εξής:

“Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, η ΕΕ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, όπως περιγράφεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου 2019, και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει την πρόσκληση προς την Κομισιόν και την ΕΥΕΔ να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα “.

ΚΥΠΕ

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: To «βρώμικο παιχνίδι» Σαμαρά αποκαλύπτουν οι F.T.

Βούτυρο στο… ψωμί της αντιπαράθεσης βάζουν για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αποκαλύψεις των F.Τ. για τη Σύνοδο των Καννών και το ρόλο των  πρωταγωνιστών του πολιτικού σκηνικού στη χώρα. «Οι αποκαλύψεις των FT κατέδειξε την άθλια στάση του τότε “αντιμνημονιακού” κ. Σαμαρά με στόχο την υποταγή της χώρας[…]

Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «νέοι» υπουργοί είναι από τα παλιά..

Στην αντεπίθεση περνά από τα πρώτα 24ωρα μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και ήδη άρχισε να αρθρώνεται ο αντιπολιτευτικός λόγος τονίζοντας πως η ΝΔ από την πρώτη κιόλας μέρα αθετεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αφού από το «μικρό και ευέλικτο» σχήμα, με «ελάχιστους» αναπληρωτές υπουργούς, κατέληξε με 51 υπουργούς και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *