Ευρωβουλευτές: Να ελέγχεται η αστυνομία για περιστατικά βίας

Η αστυνομική βία είναι απαράδεκτη και οφείλει πάντα να διερευνάται, δήλωσαν οι ευρωβουλευτές σε συζήτηση την Τρίτη, ζητώντας διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο κατά την επιβολή του νόμου.

Σε συζήτηση με την Επίτροπο Johansson και τη Γερμανική Προεδρία, πολλοί ευρωβουλευτές, αναφερόμενοι σε άλλες καταγγελίες αστυνομικής βίας κατά ευάλωτων μειονοτικών ομάδων και διαδηλωτών ανά τα κράτη μέλη, ζήτησαν να λογοδοτήσουν οι εμπλεκόμενοι και τέτοιου είδους περιστατικά να υπόκεινται σε ανεξάρτητο δημόσιο έλεγχο.

Αρκετοί ομιλητές έθιξαν την υπόθεση του Jozef Chovanec, του Σλοβάκου πολίτη που πέθανε κατά την κράτηση του στο αεροδρόμιο του Charleroi (Βέλγιο) τον Φεβρουάριο του 2018. Προέτρεψαν τις βελγικές αρχές να διερευνήσουν πλήρως την υπόθεση αυτή, την οποία θα παρακολουθήσει στενά η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ορισμένοι ευρωβουλευτές τόνισαν το δύσκολο έργο που επιτελούν οι αστυνομικές δυνάμεις στα κράτη μέλη και επιδοκίμασαν το έργο τους και την αφοσίωσή τους στη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών σε ολόκληρη την ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποκαλύψεις Μπόρις Γιέλτσιν: Γιατί διάλεξα τον Πούτιν για διάδοχό μου

Το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν, Μπόρις Γιέλτσιν και Μπιλ Κλίντον όταν βρίσκονταν στην εξουσία, είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και είναι εξόχως αποκαλυπτικό, όχι μόνο για τα φλέγοντα πολιτικά ζητήματα που απασχολούσαν τους δύο ηγέτες, αλλά και για τα πιο προσωπικά τους θέματα, όπως το διαιτολόγιο ή τα περιττά κιλά τους…. Ιδιαίτερο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *