Ευρωβουλή: Μία ΜΚΟ που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία συνομιλεί με την ελληνική κυβέρνηση

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Το απόγευμα της Δευτέρας οι ευρωβουλευτές εξετάζουν με την επίτροπο Johansson και την ελληνική κυβέρνηση την κατάσταση των αιτούντων άσυλο στα σύνορα, εστιάζοντας στα θεμελιώδη δικαιώματα.

Όπως ενημερώνει επίσημα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

“Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θα ενημερώσουν την επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σε συνέχεια της συζήτησης του Απριλίου. Θα συμμετάσχουν στη συζήτηση επίσης η επίτροπος Ylva Johansson, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex Fabrice Leggeri και εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Refugee Support Aegean».

Οι ευρωβουλευτές θέλουν να αναλύσουν διεξοδικά την κατάσταση τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα, καθώς και τις επιπτώσεις της στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ειδικά δε στο δικαίωμα στο άσυλο. Οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να μην εξετάσουν αιτήματα ασύλου το Μάρτιο, μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Τουρκίας Erdoğan ότι η χώρα του θα ανοίξει τα σύνορά της με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 10.348 άνθρωποι έχουν φτάσει στην Ελλάδα στο πρώτο μισό του 2020, οι περισσότεροι εξ αυτών από το Αφγανιστάν και τη Συρία. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης υπολογίζει ότι κατά την ίδια περίοδο 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν τα ελληνικά σύνορα”.

Δηλαδή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μας λέει ξεκάθαρα ότι θα συνομιλεί ισότιμα με την ελληνική κυβέρνηση και θα θέτει απαιτήσεις, μία ΜΚΟ που υποστηρίζει ευθέως την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα!

Η επίτροπος Ylva Johansson είναι αυτή που τον περασμένο Απρίλιο “τράβηξε το αυτί” της ελληνικής κυβέρνησης – συγκεκριμένα των κυρίων Χρυσοχοΐδη, Μηταράκη και Κομουτσάκου – επειδή… τόλμησε  να αποφασίσει για την προστασία της εθνικής της κυριαρχίας κατά την διάρκεια της εφόδου στις Καστανιές και να αναστείλει μέχρι νεοτέρας τις αιτήσεις ασύλου.

Για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται η ΜΚΟ «Refugee Support Aegean» μαζί με μία άλλη ΜΚΟ, την PRO ASYL, εξέφρασαν σε ανακοίνωση τους, στις 20 Μαΐου 2020, “ιδιαίτερη ανησυχία και καταδικάζουν την αύξηση κατά τους τελευταίους μήνες των αναφερόμενων πρακτικών επαναπροωθήσεων από τα ελληνικά εδάφη και χωρικά ύδατα στην Τουρκία, καθώς και τις αναφερόμενες επικίνδυνες και επιθετικές πρακτικές του ΛΣ – ΕΛΑΚΤ για να αποτρέψουν τις βάρκες προσφύγων να φτάσουν στα Ελληνικά νησιά”.

Συνεπώς η ελληνική κυβέρνηση καλείται – υπό την υψηλή εποπτεία της Κομισιόν βεβαίως βεβαίως- να διαπραγματευτεί με μία ΜΚΟ η οποία… απαγορεύει στην χώρα μας να τηρήσει την νομιμότητα και να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την την ίδια της την ύπαρξη, ενώ παράλληλα, σαν να μην φτάνει μόνο αυτό, υιοθετεί και την προπαγάνδα του καθεστώτος Ερντογάν για την “απάνθρωπη στάση των ελληνικών Αρχών”!

 

ΥΓ 1. Για όποιον έχει αμφιβολίες ή θέλει να ενημερωθεί πιο αναλυτικά μπορεί να αναζητήσει στο διαδίκτυο την εν λόγω οργάνωση και να βγάλει τα συμπεράσματα του

ΥΓ 2. Για τα θεμελιώδη δικαιώματα των αυτοχθόνων, μόνιμων και νόμιμων κατοίκων μίας χώρας θα ενδιαφερθεί η ΕΕ ή θα κατηγορηθούμε ως ρατσιστές;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πάσχα στον Πειραιά μίας άλλης εποχής…

Του Στέφανου Μίλεση… Λίγοι σήμερα μένουν στον Πειραιά για τις γιορτές του Πάσχα. Κι όμως η συνήθεια να πηγαίνουν όλοι στους τόπους καταγωγής τους, σε εξοχικά, πανσιόν και ξενοδοχεία, να παίρνουν τα όρη και τα βουνά είναι συνήθεια μεταπολεμική. Ο Πειραιάς πριν ακόμα να επικρατήσει το έθιμο της πασχαλινής φυγής,[…]

Περισσότερα »

“Ο Πειραιάς θα προχωρήσει και χωρίς αυτούς που κοιτούν το προσωπικό τους συμφέρον”

Του Ηλία Κατσαφάδου*… Επ’ ευκαιρία της συνεντεύξεως του δημάρχου ειπώθηκαν αλήθειες για τα προβλήματα του Πειραιά. Αλήθειες που προεκλογικά ορισμένα ΜΜΕ απέκρυβαν φιμώνοντας τις φωνές εκείνες που έλεγαν τότε όπως και σήμερα αυτά που ο δήμαρχος μετά από 2,5 χρόνια παραδέχεται. Τα προβλήματα της πόλεως μας πολλά και διαχρονικά. Η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *