Φ. Γεννηματά: Και στο προσφυγικό η κυβέρνηση τα έδωσε όλα

«Χρειαζόμαστε, κοινή μεταναστευτική πολιτική, κοινή πολιτική ασύλου και μια κοινή ευρωπαϊκή οπτική για το κοινωνικό κράτος που θα προστατεύει από τον κοινωνικό αποκλεισμό», είπε η Φώφη Γεννηματά στον χαιρετισμό της στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου 2.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις 9 προτάσεις που είχε διατυπώσει σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο πριν περίπου ένα χρόνο και επισημαίνοντας ότι «το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι ένα υπερεθνικό, παγκόσμιο πρόβλημα που ξεπερνάει τα όρια μίας μεμονωμένης χώρας, και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με υπερεθνικές δράσεις και πολιτική σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο» κάλεσε τους σοσιαλιστές να «κάνουν τη διαφορά» ορθώνοντας τείχη στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «και σε αυτό το θέμα τα έδωσε όλα»: «Δέχτηκε το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας και μια συμφωνία που ήδη δεν εφαρμόζεται από την Τουρκία.
Και το χειρότερο μετέτρεψε τα hotspots στα νησιά από σταθμούς καταγραφής των προσφύγων σε κέντρα εγκατάστασης τους, με όλες τις επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνική ζωή των νησιών μας. Και μάλιστα με άθλιες συνθήκες διαμονής και υγιεινής των προσφύγων», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΔ: Με όπλα, Ντράγκι και κεντροαριστερό προσκλητήριο

Αυλαία, απόψε, στο Τάε Κβον Ντο για τον Πρωθυπουργό, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν …2009. Την έκπληξη ή τουλάχιστον ένα αποτέλεσμα το οποίο θα περιορίζει τις μετεκλογικές πιέσεις ως προς το εσωτερικό μέτωπο στη Νέα Δημοκρατία αναζητά ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την ίδια στιγμή που οι δημοσκοπήσεις -όπως αποκάλυψε ήδη από[…]

Περισσότερα »

H Eπιτροπή Λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους

Ανακοινώθηκε σήμερα η συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα και τον γνωστό οικονομολόγο Ερίκ Τουσέν.Η Επιτροπή θα τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής. Θα είναι πλήρως ανοικτή προς την Κοινωνία των Πολιτών, αλλά και σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *