Φ. Γεννηματά: Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ

Για την Ελληνική Οικονομία μετά το κλείσιμο του τρίτου προγράμματος, μίλησε στο Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας η Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, τονίζοντας πως «το 4ο μνημόνιο είναι εδώ».

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά «ουσιαστικά το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ:

  • Έχουμε Υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για 5 χρόνια που αποτελούν θηλιά στον λαιμό της χώρας. Γιατί οι στόχοι αυτοί αν δεν αλλάξουν οδηγούν σε “μονιμοποίηση” των εξοντωτικών φόρων και εισφορών, σε συνέχιση των περικοπών στο Κοινωνικό Κράτος, σε δραστικές μειώσεις στις δημόσιες και Κοινωνικές δαπάνες.
  • Έχουμε δεσμεύσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ το 2018 και είναι ιδιαίτερα επώδυνες. Μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους, πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, πλειστηριασμοί, δυσμενείς όρους για τα εργασιακά, μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Εκχώρηση του Εθνικού Πλούτου, στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο για 99 χρόνια. Με δυνατότητα άμεσων παρεμβάσεων για τον έλεγχο των Διοικήσεων Δημόσιων Οργανισμών.
  • Αφελληνισμό και παράδοση του τραπεζικού συστήματος στον ξένο έλεγχο. Με ιδιαίτερα δυσμενή αποτελέσματα για την χρηματοδότηση της οικονομίας, την αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού, την διαχείριση των κόκκινων δανείων».

Επιπλέον η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, επανέλαβε το αίτημά της για άμεσες εκλογές, τώρα, πριν να είναι αργά. «Πριν οι νέες δεσμεύσεις μας οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα».

Όπως είπε, «οι συζητήσεις για τη μελλοντική πορεία της χώρας γίνονται σε μια στιγμή που τα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία πυκνώνουν, η πολιτική αστάθεια διεθνώς ενισχύεται, ενώ οι αβεβαιότητες αυξάνονται όπως μας δείχνουν τα παραδείγματα σε δύο γειτονικές μας οικονομίες: την Τουρκία και την Ιταλία».

«Όσο διαφορετικές χώρες και να είναι, η αβεβαιότητα που προκαλούν μας επηρεάζει, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη φάση που πλησιάζουμε στην λήξη του Τρίτου προγράμματος και θα πρέπει σταδιακά να δανειζόμαστε από διεθνείς αγορές», υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από τον Alexis de Tocqueville στον Alexis

Του Χάρη Παυλίδη… Η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, κυρίως η συχνή επαφή του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, δεν είναι μόνο αυτονόητη αλλά και αναγκαία. Ειδικά υπό τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Ωστόσο προϋπόθεση για το αυτονόητο σε μια δημοκρατία, δεδομένου ότι η “συνεννόηση” και “συναίνεση” δεν πωλούνται[…]

Περισσότερα »

Στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς φάκελοι του ΥΠΕΞ

Στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς διαβιβάστηκαν φάκελοι σχετικοί με το Μνημόνιο Κατανόησης με την «Αφρικανική Ένωση» και το Μνημόνιο Κατανόησης για το «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής», όπως κάνει γνωστό, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 5 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Ο Νίκος Κοτζιάς διαβίβασε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *