Φ. Γιωτάκη: Το νέο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια θα γιγαντώσει τις αντιδικίες μεταξύ των γονέων

Για τα κενά και τα αμφιλεγόμενα σημεία του νέου νομοσχεδίου για το οικογενειακό δίκαιο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση, μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, η δικηγόρος Φανή Γιωτάκη, μέλος της Επιτροπής 23 Οργανώσεων για το Οικογενειακό Δίκαιο και τη Συναινετική Συνεπιμέλεια.

«Στην πραγματικότητα φέρει κάποιες ακραίες και συντηρητικές ρυθμίσεις, οι οποίες στην πράξη θα εφαρμοστούν εις βάρος των παιδιών και των γυναικών. Οι διατάξεις συγκεκριμένα προσκρούουν ευθέως σε διεθνείς συμβάσεις και σε περίπτωση που το νομοσχέδιο ψηφιστεί η χώρα μας θα καταδικαστεί από τα διεθνή δικαστήρια», δήλωσε η κα Γιωτάκη.

«Το πιο μελανό σημείο του νόμου είναι ότι ο κακοποιητικός γονέας μόνο με αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου δεν θα ασκεί τα δικαιώματα επικοινωνίας και την γονική μέριμνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει 8 με 10 έτη κακοποίησης από την στιγμή της καταγγελίας της πράξης, κάτι που προσκρούει στην διεθνή σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Έτσι ο κακοποιητής θα δρα ανενόχλητα και τα θύματα θα είναι αβοήθητα παρά την υποχρέωση της Πολιτείας να τα προστατεύσει», είπε μεταξύ άλλων, με βάση τα όσα διέρρευσαν από το ΑΠΕ σχετικά με το σχέδιο νόμου.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει ρύθμιση με την οποία απαιτείται συμφωνία των γονέων σε κεφαλαιώδη ζητήματα όπως η υγεία και η παιδεία. «Σε περίπτωση που οι γονείς διαφωνούν αυτό το σύστημα θα γιγαντώσει τις αντιδικίες μεταξύ τους γιατί αυτά τα ζητήματα θα τελούν ένα πεδίο μάχης», σημείωσε η κα Γιωτάκη.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν προβλέπει να ιδρυθούν τα οικογενειακά δικαστήρια και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μ. Δασκαλάκης: Πως πρέπει να εργάζονται τα παιδιά στις επιχειρήσεις των γονέων τους

Για το θέμα της εργασίας τέκνων στις επιχειρήσεις των γονέων τους, μίλησε την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο

Περισσότερα »

Ψαράς κακοποίησε χελώνα και ανέβασε το video στο facebook

Θαλάσσια χελώνα κακοποίησε ένας 58χρονος στην Κατερίνη. Για το περιστατικό ενημερώθηκε την Παρασκευή η Λιμενική Αρχή Κατερίνης, ύστερα από καταγγελία ιδιώτη. Μετά από διερεύνηση της καταγγελίας, ταυτοποιήθηκε ο 58χρονος δράστης κατά του οποίου σχηματίζεται δικογραφία από τη Λιμενική Αρχή για παράβαση των άρθρων 16 παρ. (Α) και (Β) σε συνδυασμό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *