Φάρμακα και τρόφιμα για εξαγωγές στη γαλλική αγορά

Φαρμακευτικά προιόντα, τρόφιμα και κατασκευές/δομικά υλικά είναι οι τρεις κλάδοι με σημαντικές δυνατότητες εξαγωγών στη γαλλική αγορά.

Σημειώνεται ότι ήδη, το 2018, η Ελλάδα κατέλαβε τη 10η θέση μεταξύ των προμηθευτών της Γαλλίας, έχοντας επιτύχει εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών της σε σχέση με το 2017, της τάξης του 283% με βάση την αξία των προιόντων.

Σύμφωνα με τον «Οδηγό Επιχειρειν για τη Γαλλία 2019» του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Παρίσι οι κλάδοι ειδικού ενδιαφέροντος για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι οι εξής:

Φαρμακευτικά προϊόντα

Η γαλλική αγορά φαρμάκων αποτελεί μία μεγάλη και ιδιαίτερα εξωστρεφή αγορά, που παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες και παρέχει αξιόλογες δυνατότητες ανάπτυξης στις φαρμακευτικές εταιρείες. ‘Ανω του ήμισυ της συνολικής παραγωγής εξάγεται, ενώ στην αγορά έχουν εγκατασταθεί πολλές πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκεται υπό ξένο έλεγχο.

Σημαντική είναι επιπλέον η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις γαλλικές αρχές εδώ και δεκαετίες για την ενίσχυση του τομέα της έρευνας και καινοτομίας, με στόχο τη μείωση του κόστους των εταιρειών για την έρευνα και ανάπτυξη (Ε&Α) και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν υιοθετηθεί ειδικά μέτρα φορολογικών απαλλαγών, από τα οποία επωφελούνται σε σημαντικό βαθμό οι γαλλικές φαρμακοβιομηχανίες και τα οποία θεωρείται ότι έχουν δώσει σημαντική ώθηση στον κλάδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ν. Σαντορινιός: Αναζητούμε χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου

Την αναζήτηση συνεργατικών χρηματοδοτικών σχημάτων για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου με υβριδικά, LNG και ηλεκτρικά πλοία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στο 1ο Φόρουμ Κυκλικής Οικονομίας, στο Ζάππειο. Ο υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, έχει ήδη προχωρήσει στην[…]

Περισσότερα »

«Θησαυρός» φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Κρήτη – Κρύβει κοίτασμα 600 δισ. ευρώ

«Θησαυρό» φαίνεται να κρύβει η νότια και δυτική Κρήτη, που ενδέχεται να αποφέρει στη χώρας μας έως και 600 δισ. ευρώ τα επόμενα 25 χρόνια. Ο λόγος για ένα μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου με ποσότητες που κυμαίνονται από 3 έως 30 τρισ. κυβικά πόδια. Οι ειδικοί επικεντρώνουν την προσοχή τους[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *