Στην αναβάθμιση της αξιολόγησης των προγραμμάτων καλυμμένων (με στεγαστικά δάνεια) ομολογιών της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ-0,55% Ελλάδος, της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ-0,61% και της Alpha Bank ΑΛΦΑ-1,82% προχώρησε ο οίκος Fitch.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος προχώρησε στις εξής κινήσεις:
- Αναβάθμισε σε «Β» από «Β-» προηγουμένως, την αξιολόγηση των καλυμμένων ομολογιών της Alpha Bank (σταθερό outlook)
- Αναβάθμισε σε «Β» από «Β-» προηγουμένως, την αξιολόγηση του «προγράμματος 1» των καλυμμένων ομολογιών της Εθνικής Τράπεζας (θετικό outlook)
- Αναβάθμισε σε «Β» από «Β-» προηγουμένως, την αξιολόγηση του «προγράμματος 2» των καλυμμένων ομολογιών της Εθνικής Τράπεζας (θετικό outlook)
- Αναβάθμισε σε «Β» από «Β-» προηγουμένως, την αξιολόγηση των καλυμμένων ομολογιών της Τράπεζα Πειραιώς (θετικό outlook)