Φον Ντερ Λάιεν: Η Τουρκία δεν δείχνει να ενστερνίζεται τις αξίες της ΕΕ

Στην εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι ενστερνίζεται τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, προχώρησε η επόμενη Πρόεδρος της Κομισιόν της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κατά την παρουσίαση της σύνθεσης της επόμενης Κομισιόν.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα υποψήφια προς ένταξη Κράτη, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ έχει θεμελιώδεις αξίες και κανόνες οι οποίες δεν έχουν αλλάξει, τονίζοντας ότι εναπόκειται στα υποψήφια Κράτη να αποδείξουν ότι αφενός τις ενστερνίζονται, αφετέρου ότι κινούνται πιο κοντά σε αυτές.

Ειδικά για την Τουρκία τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει διαπιστώσει κάτι τέτοιο, αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, «μάλλον το αντίθετο συμβαίνει». Ξεκαθάρισε δε ότι εναπόκειται σε αυτούς να αποδείξουν ότι μπορούν να πλησιάσουν στις ευρωπαϊκές αξίες, της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, της Δικαιοσύνης και των θεμελιωδών ελευθεριών.

 

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μ. Μπαλαούρας: Δεν θα απέρριπτα το σκέτο “Μακεδονία”

«Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο» δήλωσε σήμερα στα Παραπολιτικά ο Μάκης Μπαλαούρας, αναφερόμενος στην ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Τη δήλωση αυτήν έκανε, ενώ σήμερα πρόκειται να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει με την αποστροφή του λόγου του Γιάννη Μουζάλα, που σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλεσε[…]

Περισσότερα »

“Τέλος στη διαπλοκή πολιτικής και οικονομικής εξουσίας”

Μήνυμα ότι θα καταργηθούν τα προνόμια του κυκλώματος της διαπλοκής πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, το οποίο, όπως είπε, στήθηκε μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, έστειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία είναι αφιερωμένη στην επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. «Είμαστε αποφασισμένοι να καταργηθούν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *