Φόροι ύψους 5,5 δισ. θα πρέπει να πληρωθούν σήμερα παραμονή

Εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν φόρους ύψους 5,5 δισ. ευρώ σήμερα, τελευταία ημέρα του 2018.

Οι συνολικές φορολογικές υποχρεώσεις που καλούνται να εκπληρώσουν οι εκατομμύρια πολίτες και χιλιάδες επιχειρήσεις έως και σήμερα είναι συνολικά εννέα,

Τι πρέπει να πληρώσουμε

ΕΝΦΙΑ: Φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να εξοφλήσουν την τέταρτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ του έτους 2018. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται σε 500-600 εκατ. ευρώ. Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τη δόση θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.

Φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν την έκτη και τελευταία μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ.

ΦΠΑ: Εταιρείες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία θα πρέπει να πληρώσουν τον ΦΠΑ.

Φόρος εισοδήματος για πυρόπληκτους: Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού θα πρέπει να καταβάλουν την τρίτη (και τελευταία) δόση του φόρου εισοδήματος.

Δόσεις ρυθμίσεων: Η πληρωμή μηνιαίων δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία.

Τέλη κυκλοφορίας: Πάνω από 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων, των μοτοσικλετών και των λοιπών οχημάτων για το έτος 2019. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ. (Ωστόσο έως τις 11 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας),

Επίσης…

Υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων και πληρωμή εφάπαξ των αναλογούντων ΦΜΑ απ’ όσους φορολογούμενους επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα σε περιοχές όπου από την Πρωτοχρονιά αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες.

Υποβολή δηλώσεων ακινησίας και κατάθεση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας στις αρμόδιες ΔΟΥ για οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να τα κυκλοφορούν από το νέο έτος, για να απαλλαγούν από τέλη, τεκμήρια και φόρους πολυτελείας.

Υποβολή δηλώσεων φόρου γονικής δωρεάς ή δωρεάς χρηματικών ποσώνκαι πληρωμή φόρου για όσους θέλουν να δικαιολογήσουν τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρχισαν οι κατασχέσεις λογαριασμών υπέρ δημοσίου

Σε κατασχέσεις καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών για οφειλές προς το Δημόσιο. Από τις αρχές του χρόνου και για τους δύο πρώτους μήνες έγιναν συνολικά 50.000 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων. Αυτό σημαίνει πώς κάθε ημέρα που περνάει το υπουργείο Οικονομικών βάζει… χέρι στους λογαριασμούς 1.190 πολιτών[…]

Περισσότερα »

Tα «αντισταθμιστικά» για τους κατοίκους των νησιών

Αντισταθμιστικά οφέλη για τα νησιά που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση από το προσφυγικό σχεδιάζει η κυβέρνηση παράλληλα με τη δημιουργία πέντε Κέντρων Καταγραφής και Ταυτοποίησης (hotspots) σε Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο και Λέρο. Την ίδια στιγμή τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας που πρέπει να χωροθετηθούν σε Αττική και Bόρεια Ελλάδα για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *