Φόροι ύψους 5,5 δισ. θα πρέπει να πληρωθούν σήμερα παραμονή

Εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν φόρους ύψους 5,5 δισ. ευρώ σήμερα, τελευταία ημέρα του 2018.

Οι συνολικές φορολογικές υποχρεώσεις που καλούνται να εκπληρώσουν οι εκατομμύρια πολίτες και χιλιάδες επιχειρήσεις έως και σήμερα είναι συνολικά εννέα,

Τι πρέπει να πληρώσουμε

ΕΝΦΙΑ: Φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να εξοφλήσουν την τέταρτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ του έτους 2018. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται σε 500-600 εκατ. ευρώ. Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τη δόση θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.

Φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν την έκτη και τελευταία μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ.

ΦΠΑ: Εταιρείες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία θα πρέπει να πληρώσουν τον ΦΠΑ.

Φόρος εισοδήματος για πυρόπληκτους: Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού θα πρέπει να καταβάλουν την τρίτη (και τελευταία) δόση του φόρου εισοδήματος.

Δόσεις ρυθμίσεων: Η πληρωμή μηνιαίων δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία.

Τέλη κυκλοφορίας: Πάνω από 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων, των μοτοσικλετών και των λοιπών οχημάτων για το έτος 2019. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ. (Ωστόσο έως τις 11 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας),

Επίσης…

Υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων και πληρωμή εφάπαξ των αναλογούντων ΦΜΑ απ’ όσους φορολογούμενους επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα σε περιοχές όπου από την Πρωτοχρονιά αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες.

Υποβολή δηλώσεων ακινησίας και κατάθεση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας στις αρμόδιες ΔΟΥ για οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να τα κυκλοφορούν από το νέο έτος, για να απαλλαγούν από τέλη, τεκμήρια και φόρους πολυτελείας.

Υποβολή δηλώσεων φόρου γονικής δωρεάς ή δωρεάς χρηματικών ποσώνκαι πληρωμή φόρου για όσους θέλουν να δικαιολογήσουν τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χτύπησαν “κόκκινο” τα Χρηματιστήρια λόγω Ουκρανίας

Απώλειες 3,3% για τον DAX – Πτώση στη Wall: Dow 16.090 (-1,4%), S&P 500 1.836 (-1,2%) – Βουτιά 14% για την Gazprom, 15% η Sberbank – Εκροές 58,4 δισ. για το MICEX Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν και τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη, μετά την πτώση στην Ασία, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για[…]

Περισσότερα »

Που αυξήθηκαν και μειώθηκαν οι αμοιβές το 2015

Μεγάλες μειώσεις αλλά και αυξήσεις καταγράφηκαν στις αμοιβές των απασχολούμενων σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας το τελευταίο τρίμηνο του 2015 έναντι του αντίστοιχου τριμήνου το 2014 σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) Πιο συγκεκριμένα: Οι αμοιβές των απασχολούμενων στα ορυχεία-λατομεία και στις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 17,1%[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *