«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό μετά τη σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη για οικονομία, Καμμένο, Πολάκη και το «χρώμα» της τρομοκρατίας

Κέρδη και ζημιές μετρούν τα επιτελεία Τσίπρα – Μητσοτάκη μετά την κόντρα στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία που εξελίχθηκε σε σφοδρή αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και κυρίως μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Μία κόντρα που δεν περιορίστηκε μόνο στην οικονομία αλλά επεκτάθηκε στην υπόθεση Γιαννουσάκη και τη συνομιλία του με τον Π. Καμμένο καθώς και σε θέματα τρομοκρατίας.

Οι αποτιμήσεις για τη σφοδρή σύγκρουση πάντως είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από Μαξίμου και Συγγρού.

Μαξίμου: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα επί της ουσίας»

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο «ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία για να έρθει να μας πει για τις αναρτήσεις του κ. Καμμένου στα social media και να συνεχίσει την εκπροσώπηση σκοτεινών συμφερόντων και εν τέλει να μην πει τίποτα επί της ουσίας για την οικονομία.
Απλά επανάλαβε το success story Σαμαρά, το οποίο αποδόμησε για ακόμη μία φορά ο Πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας ότι οι σημερινές προοπτικές δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας ουδεμία σχέση έχουν με το 2014.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης ξέχασαν ξαφνικά αυτό που τόσο καιρό έλεγαν, πως καταστρέφεται η χώρα και έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν πως το κλίμα για την ελληνική οικονομία βελτιώνεται, ενισχύεται η εμπιστοσύνη διεθνώς και οι αποδόσεις των ομολόγων σημειώνουν χαμηλά κρίσης, διότι οι επενδυτές περιμένουν τη δήθεν επόμενη κυβέρνηση!

Κατά τα λοιπά, συνέχισε τις ανοησίες που συγκροτούν την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά πλήρως στοιχισμένος πίσω από τους ακροδεξιούς του κόμματός του, με τους οποίους βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση.

Και μονάχα στο τέλος της συζήτησης και κατόπιν της πίεσης του Πρωθυπουργού για τη δήλωσή του στο Politico, αναγκάστηκε να ανακαλέσει για τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά».

Ν.Δ.: «Αναδείχθηκαν τα διαρκή ψέματα της κυβέρνησης»

Πηγές από το Μοσχάτο σχολίαζαν πως «στην οικονομία ο Πρόεδρος της ΝΔ ανέδειξε τα διαρκή ψέματα και την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης στα θέματα που η ίδια αναδείκνυε.

Απέδειξε την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία και τα μεγάλα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στους Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Καμένος αναγκάστηκε να ομολογήσει τις συνομιλίες με τον καταδικασμένο για ναρκωτικά ισοβίτη.

Ο κ. Τσίπρας τράπηκε σε φυγή, απορρίπτοντας το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνηθεί το κρίσιμο ζήτημα της παρέμβασης Καμένου σε μια τέτοια σκοτεινή υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος».

 

Κόντρα εφ’ όλης της ύλης

Τα πυρά της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου δέχθηκε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Τσίπρας: Θετικό ορόσημο η συμφωνία στο Eurogroup

Έχουμε συμφωνία και κατά γενική ομολογία έχουμε καλή συμφωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής και όχι η κυβέρνηση, που πέτυχε τη συμφωνία και έκλεισε η αξιολόγηση, είπε ο πρωθυπουργός.

Η σταθερότητα έχει αποκατασταθεί και επανέρχεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ καλύτερα, οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι θετικοί και όλοι οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας: παραγωγή, απασχόληση, εξαγωγές έχουν θετική προοπτική. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας η απόφαση του eurogroup αποτελεί θετικό ορόσημο για την πορεία ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος. Η απόφαση απαντά δε θετικά στις επιφυλάξεις των αγορών για βιώσιμο χρέος, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο λαός γνωρίζει ότι με το πρόγραμμα και τις θέσεις της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει κανέναν άλλον πέρα από έναν σκληρό πυρήνα της ΝΔ και όχι των παραδοσιακών ψηφοφόρων. «Σας ξέρει καλά ο λαός και σας έχει δοκιμάσει. Να προσποιείστε το καινούριο εσείς ειδικά είναι το τελευταίο στο οποίο μπορείτε να επενδύσετε. Τώρα δεν μπορείτε να επενδύσετε ούτε στην καταστροφολογία. Σας έχει μείνει να επενδύετε σε μια τεχνητή πόλωση, τη στοχοποίηση και τη λασπολογία απέναντι σε κυβερνητικά στελέχη και τη δημιουργία κοινωνικών εντάσεων». Αυτά είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ για την υπόθεση «Noor 1», το ζήτημα της απεργίας των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων και την εκδήλωση αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Ο πρωθυπουργός είπε, απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ και τον πρόεδρό της ότι «εδώ και δύο εβδομάδες δίνετε την εικόνα μιας παράταξης που δεν έχει προσανατολισμό και καθοδηγείται από την ξεχωριστή και έξαλλη ατζέντα του αντιπροέδρου σας, του κ. Γεωργιάδη. Κύριε Μητσοτάκη σας λέω ευθέως, αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ναι, αντιπολίτευση όμως απέναντι στα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας, απέναντι στα συμφέροντα της πατρίδας, όχι κ. Μητσοτάκη. Δεν θα σας το επιτρέψουμε ούτε εμείς ούτε ο ελληνικός λαός. Δεν θα σας επιτρέψουμε να υπονομεύετε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση», υπογράμμισε.

Στην οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας τα αντίμετρα που ψήφισε η κυβέρνηση και τα οποία θα εφαρμοστούν από το 2019. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτευχθεί -παρότι το απεύχονται μερικοί- και τα αντίμετρα θα υλοποιηθούν.

Μητσοτάκης: Καθολική η αποτυχία της Κυβέρνησης

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

«Φύγετε τώρα εσείς. Για μια φορά κάντε αυτό που έχετε πει. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και περισσότερο αλλαγή νοοτροπίας. Όχι άλλα σκοτεινά χρόνια κ. Τσίπρα. Το μέλλον δεν μπορεί να σας περιμένει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και επαναλαμβάνοντας έμμεσα το αίτημα του για εκλογές.

Για την οικονομία κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι απέτυχε σε όλους τους στόχους που ο ίδιος είχε βάλει από πέρσι στον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ενώ είπε για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ψήφιζαν κι άλλα μέτρα προκειμένου να παραμείνουν στα έδρανα του κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του έχει και σχέδιο και όραμα και θα καταφέρει να πείσει τους δανειστές για τη μείωση στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, να προσελκύσει επενδύσεις, να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης βελτιώνοντας την καθημερινότητα και τα οικονομικά όλων των Ελλήνων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για καθολική αποτυχία της κυβέρνησης. Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός, πέρσι τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, είχε θέσει πέντε στόχους: να κλείσει σύντομα η β’ αξιολόγηση, να οριστικοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, να πετύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, να αποκλιμακώσουμε το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων

Τρομοκρατία και ΧΑ

Στα ύψη ανέβηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την αναφορά του προέδρου τηςν ΝΔ στο Politico σχετικά με τη βία της Αριστεράς.

Ο πρωθυπουργός παρενέβη δύο φορές μετά τη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη εγκαλώντας τον ότι ενώ είχε την ευκαιρία να διορθώσει ένα «ιστορικό ατόπημα που διέπραξε», επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου, όπως είπε. «Είναι ντροπή, προκειμένου να χαϊδέψετε τα αυτιά της ακροδεξιάς και της ΧΑ, να εμφανίζεστε στο Κοινοβούλιο ως ανιστόρητος», είπε και του ζήτησε να ανακαλέσει και να προσδιορίσει τη θέση του απέναντι στην ιστορία του τόπου, χαρακτηρίζοντας «ανισοβαρή, άδικη και ανιστόρητη» την τοποθέτηση που μόλις είχε κάνει.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτός ο τόπος έχει νωπή ιστορία και μνήμη και ότι ο λαός θυμάται πόθεν προέκυψε η βία και η τρομοκρατία και μέσα από ποιο κλίμα προέκυψε η πιο ακραία μορφή τρομοκρατίας που είναι η καταπάτηση του Συντάγματος και η δικτατορία.

Γνωρίζει ο λαός, τόνισε, από πού προέρχεται ιστορικά η τρομοκρατία και η βία, για να προσθέσει ότι μετά βέβαια υπήρξε και από την άκρα αριστερά «και αναφέρεστε φαντάζομαι στη 17Ν».

Όμως, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «είναι δυνατόν να έρχεστε εδώ ως αρχηγός μια ιστορικής παράταξης που πράγματι συνέβαλε σε αυτή την κοινή υπόθεση που λέγεται “εθνική συμφιλίωση” και να μας λέτε ότι η τρομοκρατία και η βία προέρχεται μόνο από την άκρα αριστερά;». «Δεν υπήρξε κ. Μητσοτάκη σ’ αυτόν τον τόπο για σας η δολοφονία του Λαμπράκη, η υπόθεση “Καρφίτσα”, η δολοφονία του Πέτρουλα, η δολοφονία του Τεμπονέρα, δεν υπήρξε η ακραία μορφή βίας από την πλευρά της άκρας δεξιάς;», είπε προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

Παίρνοντας ξανά τον λόγο μετά την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη, πρωθυπουργός τον κατηγόρησε εκ νέου ότι στην προσπάθεια του «να χρυσώσει το χάπι, επιμένει σε κάτι πραγματικά ανιστόρητο».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν θέλει να αναγνωρίσει και δεν πρόκειται να το κάνει, ως αριστερή ιδεολογία, οποιονδήποτε που αφαιρεί την ύψιστη ελευθερία που είναι η ανθρώπινη ζωή.

Τόνισε παράλληλα ότι ούτε και πρόκειται να αποδεχτεί ο ίδιος -ούτε κανείς απ’ όλους που κουβαλούν μια ιστορία στην πλάτη τους, ανθρώπων που θυσίασαν τη ζωή τους στα ξερονήσια για τα πιστεύω τους, ποτέ υψώνοντας το πιστόλι απέναντι σε απροστάτευτους ανθρώπους, αλλά δίνοντας μάχη για τη ζωή τους- «αυτό που με προτρέπετε να κάνω: Να αποδεχτώ ότι η βία και η τρομοκρατία έχουν μονοδιάστατα ρίζα και μήτρα την αριστερά».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι σύμφωνα με το Politico η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν πως «η βία υπήρξε σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα πρόσφατα χρόνια» και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, εάν άλλα είπε και άλλα δημοσιεύτηκαν, να το διευκρινίσει. «Αυτή είναι μια ανιστόρητη προσέγγιση τόσο για σας που προέρχεστε πράγματι από μια οικογένεια που είχε θύμα και γι’ αυτό θα πρέπει να δείχνει μια ανοικτόμυαλη προσέγγιση», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Είναι δυνατόν να παραγράφετε το γεγονός ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη υπήρχαν κρούσματα οργανωμένης βίας από την πλευρά της ακροδεξιάς;».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πει τι είναι για τη ΝΔ η Χρυσή Αυγή. «Εμείς λέμε ότι πέρα από πολιτικό κόμμα, είναι η ίδια ή οι παραφυάδες της εγκληματική οργάνωση και το λέμε ανοικτά στον λαό. Εσείς θα συμφωνήσετε με αυτό; Εάν λοιπόν κι εσείς το λέτε, τότε και στη συνέντευξή σας και εδώ διαπράξατε ατόπημα».

Μητσοτάκης για ΧΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του στη Βουλή μετά τη δευτερολογία του πρωθυπουργού ανέφερε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό την εξής φράση: «Η Χρυσή Αυγή κ.Τσίπρα είναι μια αποκρουστική, νεοναζιστική οργάνωση της οποίας η συμπεριφορά όντως έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης. Καλύπτεστε;»

Στη συνομιλία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με ισοβίτη αναφέρθηκε και στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν γνώριζε για αυτή την επικοινωνία και είπε με έμφαση ότι «όσο αγαθές μπορεί να είναι οι προθέσεις αυτού που εμπλέκεται, αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες».

«Δύο τινά συμβαίνουν. Ή το γνωρίζατε, οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού σε μια υπόθεση άκρως προβληματική ή δεν τον γνωρίζατε, οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν συμφωνεί να γίνει εξεταστική επιτροπή για το ζήτημα αυτό.

«Ιδού η Ρόδος, ελάτε να φτιάξουμε μια εξεταστική. Εγώ δεν καλύπτω κανένα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τσίπρας: Να πάτε στη Δικαιοσύνη

Εάν έχει την οποιαδήποτε ένδειξη ή παραπάνω στοιχείο αναφορικά με την υπόθεση Noor1 να πάει στη Δικαιοσύνη η οποία ήδη διερευνά την υπόθεση αυτή, κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας του σχετικά με την πρόταση του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, χαρακτηρίζοντας άσκοπη μια τέτοια πρόταση, εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η υπόθεση αφορά ένα πλοίο που βρέθηκε με πάνω από 2 τόνους ηρωίνης και ότι στη δικαστική εξέλιξη γίναμε μάρτυρες αιφνίδιων θανάτων πολλών εκ των βασικών μαρτύρων. Είπε ότι κάνει εντύπωση σε όλους ότι αυτή υπόθεση δεν ήρθε στη Βουλή όταν το πανελλήνιο βοούσε, αλλά ήρθε προσφάτως όταν η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να εμπλέξει τον υπουργό Άμυνας κατηγορώντας τον για προσπάθεια παρέμβασης στη δουλειά της δικαιοσύνης.

«Η υπόθεση αυτή κ. Μητσοτάκη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και είναι το λιγότερο άσκοπο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε εξεταστική επιτροπή», τόνισε.

Είπε ότι ο υπουργός συνομίλησε όταν αυτός που είναι μέσα του ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση και τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη να πει αυτό που γνωρίζει.

Οποιαδήποτε ένδειξη παραπάνω από αυτό έχετε, δεν χρειάζεται να ζητάτε εξεταστική.

Πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης, να πάτε να καταθέσετε ό,τι έχετε, προκειμένου να διερευνηθεί με όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «τα συμπεράσματα όλων μας σε σχέση με το κατά πόσον σας έπιασε τώρα ο πόνος γι’ αυτή την υπόθεση, ας το βγάλει ο καθένας μόνος του».

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

“Μπορείτε να μας δώσετε πειστικές εξηγήσεις αντί να έρχεστε να κατηγορείτε το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι για αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση ενδιαφέρεται και να μην φέρνετε σε δύσκολη θέση όλους τους συναδέλφους που μπορεί να έχουν, για πολιτικούς λόγους προφανώς, και την καλή διάθεση να σας στηρίξουν;” είπε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο και πρόσθεσε: “Είστε απολογούμενος κύριε σε αυτή την υπόθεση δεν είστε κατήγορος”.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, απαντώντας, κάλεσε τον Μάκη Βορίδη, «αν έχει τα άντερα» να καταθέσει πρόταση μομφής ή πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της συνομιλίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

“Αφήστε τις απειλές. Καταθέστε πρόταση μομφής ή καταθέστε αίτημα για προανακριτική. Καταθέστε το. Δεν σηκώνουμε όλοι απειλές. Αν έχετε τ’ άντερα καταθέστε τώρα πρόταση μομφής” είπε χαρακτηριστικά σε υψηλούς τόνους ο κ. Καμμένος.

Παρέμβαση Πολάκη

«Έχουμε διαφορετική κλίμακα αξιών» απάντησε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για τον χαρακτηρισμό που του απηύθυνε ο Κ. Μητσοτάκης «θεσμικά χυδαίος».

Όπως είπε ο κ. Πολάκης, με βάση αυτή την κλίμακα των αξιών, ο ίδιος θεωρεί «θεσμική χυδαιότητα» το να μην έχεις φέρει την επόμενη ημέρα των αποκαλύψεων, το πόθεν έσχες σου και αυτό της συζύγου σου, «η οποία έχει εμφανίσει μεγάλη αύξηση περιουσιακών στοιχείων και αγορές, μέσω δανεισμού».

Ακόμη είπε, πως είναι θεσμικά ανάρμοστο και χυδαίο, να υπάρχει δάνειο σε εφημερίδα ιδιοκτησίας σου, που να μην έχεις πληρώσει σε μια δεκαετία, κι όταν αυτό αποκαλύπτεται να κάνεις ρύθμιση στην οποία τα τρία τέταρτα του δανείου να πληρωθούν στην τελευταία δόση.

Επίσης, ο αν. υπουργός Υγείας ανέφερε, ότι είναι «θεσμικά χυδαίο» να έχει νοσηλευτεί όλη η οικογένεια στο «Ερρίκος Ντυνάν» να μην έχεις πληρώσει τίποτα ή ελάχιστα και να έχει πάρει επίσης την διαφημιστική προβολή του Ερυθρού Σταυρού, συγγενικό σου πρόσωπο και να χρεώνεις την Εφορία με 30 εκατ. ευρώ, γι’ αυτούς που νοσηλεύτηκαν την περίοδο 2012-2014.
Τέλος, ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε «θεσμικά ανάρμοστο» το να επιχαίρει ένα κόμμα για απόφαση του ΣτΕ, που απαλλάσσει τις λίστες με τους φοροφυγάδες, καταπατώντας κάθε έννοια κοινού περί δικαίου αισθήματος.
Real.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης ενημερώνει πολιτικούς αρχηγούς για Τραμπ και εκλογικό νόμο

Ένα πυκνό πολιτικό δεκαήμερο ξεκινά σήμερα με τα ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, που αφορά τα ελληνοτουρκικά, αλλά και την κατάθεση εκλογικού νόμου. Η ατζέντα του Ιανουαρίου είναι καυτή βάζοντας στην εξίσωση και την παράμετρο της προεδρικής εκλογής, όπου ο πρωθυπουργός κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό το[…]

Περισσότερα »

Στις 9 Σεπτεμβρίου στην πλ. Αριστοτέλους η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για τη ΔΕΘ

«Στις 9 του Σεπτέμβρη δίνουμε αγωνιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενόψει της ΔΕΘ. Δεν δίνουμε καμία συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα, οργανώνουμε την πάλη για να ακυρωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά», τονίζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ στο κάλεσμά της για το συλλαλητήριο που διοργανώνει το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *