Φόβοι για καθυστερήσεις στην καταμέτρηση

Με προβλήματα που αφορούν κατά κύριο λόγο την έλλειψη των μελών των εφορευτικών επιτροπών άνοιξαν σήμερα στις 7:00 π.μ. οι κάλπες σε 39.063 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας, προκειμένου να ασκήσουν οι πολίτες το εκλογικό τους δικαίωμα.

Λόγω των πολλαπλών εκλογών που διεξάγονται ταυτόχρονα αλλά και εξαιτίας του ότι πρώτη φορά διορίστηκαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικών Σχολών χωρίς προηγούμενη σχετική πείρα, εκφράζονται φόβοι ότι τα προβλήματα θα γίνουν εντονότερα και οι καθυστερήσεις μεγαλύτερες όταν θα κλείσουν οι κάλπες (7:00 μ.μ.) και θα ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, τα προβλήματα στην Αττική ήταν περιορισμένης κλίμακας και επιλύθηκαν έγκαιρα.

Όσον αφορά την απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είχαν προσέλθει 8 μέλη, ενώ απουσίες υπήρχαν και στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου, προβλήματα στο χρόνο έναρξης της εκλογικής διαδικασίας σημειώθηκαν σε ορισμένα εκλογικά κέντρα στα οποία δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν διοριστεί πτυχιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Χαρακτηριστικά, στην Αμφιλοχία δημόσιος υπάλληλος δικαστικός αντιπρόσωπος ξεκίνησε τη διαδικασία των εκλογών με μεγάλη καθυστέρηση και κατόπιν παροτρύνσεως των εκλογέων.

Στη Θεσσαλονίκη μία δικαστική αντιπρόσωπος χρειάστηκε να αντικατασταθεί λόγω ασθένειας σε εκλογικό τμήμα, χωρίς όμως να δημιουργηθεί πρόβλημα στην όλη εκλογική διαδικασία.

Σε πολλά εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δεν προσήλθαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης χρειάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να μεταφερθούν οι δύο κάλπες σε διπλανές αίθουσες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις τόσο στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών όσο και της ασφαλούς εκλογικής διαδικασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φήμες για ανασχηματισμό μετά και τη παραίτηση του Δ. Παπαδημητρίου

Με τα κενά στα κρίσιμα υπουργεία εντείνεται η φημολογία για μίνι ανασχηματισμό μετά την αποδοχή από τον πρωθυπουργό και της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Παπαδημητρίου, λίγες

Περισσότερα »

Γεννηματά: Ο Τσίπρας προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητα του μέσα στη λάσπη

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Καραμανλική Δεξιά, σε αγαστή συνεργασία, χτυπούν τη Δημοκρατική Παράταξη και πλήττουν τη Δημοκρατία, τονίζει σε άρθρο της η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Αποτελεί κοινό τόπο ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποίησαν το ψέμα, το διχασμό και τη διαβολή στις πλατείες του μίσους για να πάρουν την εξουσία, υποστηρίζει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *