Φόβοι για καθυστερήσεις στην καταμέτρηση

Με προβλήματα που αφορούν κατά κύριο λόγο την έλλειψη των μελών των εφορευτικών επιτροπών άνοιξαν σήμερα στις 7:00 π.μ. οι κάλπες σε 39.063 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας, προκειμένου να ασκήσουν οι πολίτες το εκλογικό τους δικαίωμα.

Λόγω των πολλαπλών εκλογών που διεξάγονται ταυτόχρονα αλλά και εξαιτίας του ότι πρώτη φορά διορίστηκαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικών Σχολών χωρίς προηγούμενη σχετική πείρα, εκφράζονται φόβοι ότι τα προβλήματα θα γίνουν εντονότερα και οι καθυστερήσεις μεγαλύτερες όταν θα κλείσουν οι κάλπες (7:00 μ.μ.) και θα ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, τα προβλήματα στην Αττική ήταν περιορισμένης κλίμακας και επιλύθηκαν έγκαιρα.

Όσον αφορά την απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είχαν προσέλθει 8 μέλη, ενώ απουσίες υπήρχαν και στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου, προβλήματα στο χρόνο έναρξης της εκλογικής διαδικασίας σημειώθηκαν σε ορισμένα εκλογικά κέντρα στα οποία δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν διοριστεί πτυχιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Χαρακτηριστικά, στην Αμφιλοχία δημόσιος υπάλληλος δικαστικός αντιπρόσωπος ξεκίνησε τη διαδικασία των εκλογών με μεγάλη καθυστέρηση και κατόπιν παροτρύνσεως των εκλογέων.

Στη Θεσσαλονίκη μία δικαστική αντιπρόσωπος χρειάστηκε να αντικατασταθεί λόγω ασθένειας σε εκλογικό τμήμα, χωρίς όμως να δημιουργηθεί πρόβλημα στην όλη εκλογική διαδικασία.

Σε πολλά εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δεν προσήλθαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης χρειάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να μεταφερθούν οι δύο κάλπες σε διπλανές αίθουσες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις τόσο στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών όσο και της ασφαλούς εκλογικής διαδικασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μάρτιν Σουλτς προειδοποιεί για “κατάρρευση της Ε.Ε.”

«Στην Ευρώπη, βρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό σε κατήφορο δρόμο. Η εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων στους θεσμούς, είτε πρόκειται για εθνικούς είτε για ευρωπαϊκούς, έχει χαθεί«, δηλώνει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ο κ. Σουλτς βλέπει κίνδυνο «κατάρρευσης» της Ε.Ε -αν οι Βρετανοί αποφασίσουν να εγκαταλείψουν[…]

Περισσότερα »

“Η προσέλευση του κόσμου θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς”

Επιμέλεια Κωνσταντίνα Πετούση… Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς, δήλωσε στο σταθμό μας ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης με αφορμή την ψηφοφορία για το νέο αρχηγό, την ερχόμενη Κυριακή. Ωστόσο χαμήλωσε τις προσδοκίες αναφορικά με την ανταπόκριση του κόσμου, σημειώνοντας ότι η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *