Φόβοι για καθυστερήσεις στην καταμέτρηση

Με προβλήματα που αφορούν κατά κύριο λόγο την έλλειψη των μελών των εφορευτικών επιτροπών άνοιξαν σήμερα στις 7:00 π.μ. οι κάλπες σε 39.063 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας, προκειμένου να ασκήσουν οι πολίτες το εκλογικό τους δικαίωμα.

Λόγω των πολλαπλών εκλογών που διεξάγονται ταυτόχρονα αλλά και εξαιτίας του ότι πρώτη φορά διορίστηκαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικών Σχολών χωρίς προηγούμενη σχετική πείρα, εκφράζονται φόβοι ότι τα προβλήματα θα γίνουν εντονότερα και οι καθυστερήσεις μεγαλύτερες όταν θα κλείσουν οι κάλπες (7:00 μ.μ.) και θα ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, τα προβλήματα στην Αττική ήταν περιορισμένης κλίμακας και επιλύθηκαν έγκαιρα.

Όσον αφορά την απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είχαν προσέλθει 8 μέλη, ενώ απουσίες υπήρχαν και στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου, προβλήματα στο χρόνο έναρξης της εκλογικής διαδικασίας σημειώθηκαν σε ορισμένα εκλογικά κέντρα στα οποία δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν διοριστεί πτυχιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Χαρακτηριστικά, στην Αμφιλοχία δημόσιος υπάλληλος δικαστικός αντιπρόσωπος ξεκίνησε τη διαδικασία των εκλογών με μεγάλη καθυστέρηση και κατόπιν παροτρύνσεως των εκλογέων.

Στη Θεσσαλονίκη μία δικαστική αντιπρόσωπος χρειάστηκε να αντικατασταθεί λόγω ασθένειας σε εκλογικό τμήμα, χωρίς όμως να δημιουργηθεί πρόβλημα στην όλη εκλογική διαδικασία.

Σε πολλά εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δεν προσήλθαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης χρειάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να μεταφερθούν οι δύο κάλπες σε διπλανές αίθουσες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις τόσο στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών όσο και της ασφαλούς εκλογικής διαδικασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Η Ελλάδα είναι από τις χώρες όπου γίνεται μεγάλο πάρτι στα φάρμακα”

Σύμβουλος υπουργών Υγείας μέχρι και επί υπουργείας Άδωνι Γεωργιάδη έπαιρνε «μεροκάματο» από τη Novartis την ώρα που καθόριζε την πολιτική του φαρμάκου και διαπραγματευόταν το συγκεκριμένο θέμα με την τρόικα, είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στο Ρ/Σ  “Στο Κόκκινο”, ενώ παράλληλα περιέγραψε αναλυτικά το σύστημα με το οποίο[…]

Περισσότερα »

Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου

Στην Ιερουσαλήμ αναμένεται να φτάσει απόψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παραστεί αύριο, στην παράδοση του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, ενός γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας λόγω του θρησκευτικού αλλά και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχει. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Τσίπρας, αύριο στις 9.15 το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *