ΦΣΑ: Περίπου 400 φάρμακα λείπουν από τα φαρμακεία

Παρέμβαση του υπουργού Υγείας ζητά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, καθώς όπως αναφέρει «η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων το τελευταίο διάστημα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» και «αρχίζει και δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία των πολιτών».

Σύμφωνα με τον ΦΣΑ τα ελλείποντα φάρμακα ανέρχονται περίπου στα 400 και αφορούν όλες τις κατηγορίες ασθενειών. «Δυστυχώς», σημειώνει ο ΦΣΑ, «η πολιτεία δεν έχει πάρει κανένα μέτρο και την ίδια στιγμή οι εξαγωγές φαρμάκων αυξάνονται διαρκώς».

Τι απάντηση έδωσε ο ΕΟΦ

Απάντηση αναγκάστηκε να δώσει το Υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΦ, για τις ελλείψεις ογκολογικών φαρμάκων, που έχουν αποτέλεσμα έχει να μην πραγματοποιούνται χημειοθεραπείες, αποφεύγοντας όμως να απαντήσει στις κατηγορίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΟΚ) για τεχνητές ελλείψεις.

Στην ανακοίνωση του ο ΕΟΦ, αναφέρει ότι «λόγω προβλημάτων στην παραγωγική διαδικασία κάποιων σκευασμάτων, παρατηρούνται ελλείψεις σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες έχουν αντίκτυπο και στην ελληνική αγορά»

Ενώ τονίζει ότι «αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό με έκτακτες εισαγωγές προϊόντων, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως για παράδειγμα η περίπτωση της πλατίνας που εισήχθη μέσω ΙΦΕΤ και ήδη αποκαθίσταται σταδιακά ο εφοδιασμός των νοσοκομείων της χώρας»

Το υπουργείο Υγείας αποφεύγει να απαντήσει στην καταγγελία της Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΟΚ) για «τεχνητές ελλείψεις» των φαρμάκων, αλλά και στην καταγγελία ότι είχε ενημερωθεί από τον ΕΛΟΚ από τα τέλη Αυγούστου για το πρόβλημα και δεν έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, με αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αυτόλογες μεταμοσχεύσεις λόγω έλλειψης φθηνού βασικού φαρμάκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Washington Post : Οι Έλληνες εργατικότεροι από Γερμανούς

Τον μύθο του τεμπέλη Έλληνα, προσπαθεί να καταρρίψει με άρθρο της η Washington Post τονίζοντας πως οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς και τους περισσότερους Ευρωπαίους. «Θυμάστε όταν η ευρωπαϊκή οικονομία έπιασε πάτο και η Ελλάδα χρειάστηκε ένα σχέδιο διάσωσης;» τονίζει το δημοσίευμα. Οι Έλληνες απέκτησαν την κακή[…]

Περισσότερα »

Εθνική Τράπεζα: Παραιτήθηκε ο Λ. Φραγκιαδάκης

Αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ-2,82% ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, εξελίχθηκε μάλλον αρνητικά η δύσκολη σχέση μεταξύ του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και του κ. Φραγκιαδάκη, με αφορμή μια σειρά διαφωνιών για διάφορα θέματα στρατηγικής της Τράπεζας. Έτσι, ο κ. Φραγκιαδάκης υπέβαλε την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *