ΦΣΑ: Περίπου 400 φάρμακα λείπουν από τα φαρμακεία

Παρέμβαση του υπουργού Υγείας ζητά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, καθώς όπως αναφέρει «η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων το τελευταίο διάστημα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» και «αρχίζει και δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία των πολιτών».

Σύμφωνα με τον ΦΣΑ τα ελλείποντα φάρμακα ανέρχονται περίπου στα 400 και αφορούν όλες τις κατηγορίες ασθενειών. «Δυστυχώς», σημειώνει ο ΦΣΑ, «η πολιτεία δεν έχει πάρει κανένα μέτρο και την ίδια στιγμή οι εξαγωγές φαρμάκων αυξάνονται διαρκώς».

Τι απάντηση έδωσε ο ΕΟΦ

Απάντηση αναγκάστηκε να δώσει το Υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΦ, για τις ελλείψεις ογκολογικών φαρμάκων, που έχουν αποτέλεσμα έχει να μην πραγματοποιούνται χημειοθεραπείες, αποφεύγοντας όμως να απαντήσει στις κατηγορίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΟΚ) για τεχνητές ελλείψεις.

Στην ανακοίνωση του ο ΕΟΦ, αναφέρει ότι «λόγω προβλημάτων στην παραγωγική διαδικασία κάποιων σκευασμάτων, παρατηρούνται ελλείψεις σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες έχουν αντίκτυπο και στην ελληνική αγορά»

Ενώ τονίζει ότι «αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό με έκτακτες εισαγωγές προϊόντων, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως για παράδειγμα η περίπτωση της πλατίνας που εισήχθη μέσω ΙΦΕΤ και ήδη αποκαθίσταται σταδιακά ο εφοδιασμός των νοσοκομείων της χώρας»

Το υπουργείο Υγείας αποφεύγει να απαντήσει στην καταγγελία της Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΟΚ) για «τεχνητές ελλείψεις» των φαρμάκων, αλλά και στην καταγγελία ότι είχε ενημερωθεί από τον ΕΛΟΚ από τα τέλη Αυγούστου για το πρόβλημα και δεν έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, με αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αυτόλογες μεταμοσχεύσεις λόγω έλλειψης φθηνού βασικού φαρμάκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρειος Πάγος: Έρευνα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων μετά την κατάθεση Τσουκάτου

Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για όσα ανέφερε ο Θεόδωρος Τσουκάτος στην απολογία του την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με εκτεταμένη ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων, η οποία μόνο στο ΠΑΣΟΚ το έτος 2000 ανήλθε, σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο, σε περίπου 4,7 εκατ. ευρώ. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρήγγειλε στην επικεφαλής της οικονομικής[…]

Περισσότερα »

Διαμαρτυρία εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων

Σε «αυτοεγκλωβισμό» στις στοές των μεταλλείων στην Ολυμπιάδα προχώρησαν χθες και παραμένουν έως αυτή την ώρα μεταλλωρύχοι, με αφορμή τις συλλήψεις των προέδρων των δύο σωματείων τους και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σταμάτημα των εργασιών σε Σκουριές και Ολυμπιάδα. Κοινά αποδεκτή λύση ζητεί από την κυβέρνηση η «Ελληνικός Χρυσός».[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *