Γ. Αγγελοπούλου: Θέλουμε οι δράσεις της Επιτροπής 2021 να αφήσουν αποτύπωμα στο μέλλον

Δράσεις και εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση θα γίνουν σε όλη τη διάρκεια του 2021, έτσι ώστε να υπογραμμιστεί ακόμη περισσότερο η σημασία αυτής της συμβολικής χρονιάς ως «Χρονιάς της Ελλάδας», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής, ήδη υλοποιούνται και προγραμματίζονται δράσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς, ενώ βασικό μέσο για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν ακόμη περισσότερες δράσεις και εκδηλώσεις αποτελεί το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής, μια μοναδική συλλογή συλλεκτικών νομισμάτων που αποτελούν ξεχωριστά ενθύμια της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση.

«Μπορεί να έχουν περάσει κάποιες ημέρες από την 25η Μαρτίου, αλλά εμείς μόλις τώρα αρχίσαμε», ανάφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Επιτροπής και πρόσθεσε: «Το 2021 είναι η χρονιά της Ελλάδας και θα την τιμήσουμε όλο το έτος».

Πηγή: ΑΠΕ
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στο Δέλβινο και στην Αμφιλοχία

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτική έκταση στην περιοχή Μπαμπίνη Αμφιλοχίας. Εν τω μεταξύ πέντε ελληνικά μειονοτικά χωριά απειλούν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες βράδυ στην περιοχή του Θεολογου στο νομό Δελβίνου, στη νότια Αλβανία. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Ενα πυροσβεστικό όχημα εστάλη για ενίσχυση από την Ηγουμενίτσα ενώ οι αλβανικές αρχές ζήτησαν βοήθεια και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *