Γ. Αμανατίδης : Διγλωσσία της κυβέρνησης στο προσφυγικό

«Την κύρια ευθύνη για το προσφυγικό την έχει η κυβέρνηση, που βρίσκεται αντιμέτωπη, τώρα, με τον ακραίο εαυτό της, που εξέθρεψε στους κόλπους της» δήλωσε  μιλώντας στο « Κανάλι 1» και στην εκπομπή  ” Προπαντός Ψυχραιμία” , με το Νίκο Μπαρδούνια,  ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ομολογία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για αδυναμία διαχείρισης του Προσφυγικού.

«Δεν μπορεί να έχει διγλωσσία, όπως το συνηθίζει» τόνισε στη συνέχεια, «κι αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο λάθος της» είπε, εξηγώντας ότι η εμμονή της ΝΔ να βαφτίζει το προσφυγικό σε μεταναστευτικό πρόβλημα, βλάπτει τη χώρα μας, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων ενώ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στο εσωτερικό, όπως ανέλυσε, δίνει έδαφος στις ακραίες φωνές και «σπέρνει κλίμα καχυποψίας στις τοπικές κοινωνίες που βλέπουμε όλοι μας πως αντιδρούν ενώ με τις αλλαγές που προωθεί στη νομοθεσία, παραβιάζει διεθνείς κανόνες και συνθήκες, που έχουμε υπογράψει ως χώρα».

«Όλες οι διεθνείς οργανώσεις θεωρούν ότι το 70% των ανθρώπων που έρχονται στη χώρα μας έχουν προσφυγικό προφίλ και μόνο η ΝΔ κι άλλοι ακραίοι μιλούν για μετανάστες. Και δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητάει βοήθεια από την ΕΕ όταν μιλάει για μετανάστες και όχι για πρόσφυγες» υποστήριξε.

«Έδιωξε η ΝΔ έμπειρο στελεχιακό δυναμικό από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, που γνώριζε τη διαχείριση του προσφυγικού, όταν η ροή το 2015 ήταν εκατομμύρια ανθρώπων» επεσήμανε, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η Ελλάδα, τώρα, απουσιάζει από σημαντικές συνόδους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «όπως αυτή που έγινε με πρωτοβουλία της Ιταλίας και της Μάλτας και συμμετείχαν η Γαλλία και η Ισπανία για την κατανομή των κονδυλίων, αλλά και για την μετεγκατάσταση των προσφύγων και την κατανομή τους στα κράτη μέλη».

«Πρέπει να υπάρξει ρήτρα από την ΕΕ με ποινές για τις χώρες μέλη της, που κλείνουν τα σύνορα και δεν δέχονται τη μετεγκατάσταση προσφύγων» τόνισε σημειώνοντας ότι «αυτές οι χώρες έχουν κυβερνήσεις που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπως η ΝΔ».
Στη συνέχεια, επανέλαβε, για άλλη μια φορά, ότι «το προσφυγικό δεν είναι ελληνικό ή εθνικό θέμα όπως θέλησε να το παρουσιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Και δυστυχώς, οι οιωνοί δεν είναι καλοί».

Ερωτηθείς για την ψήφο των αποδήμων και την παραπληροφόρηση που είχαν, όπως είπαν οι ομογενείς του Δικτύου «Ηνίοχος» για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «είναι γεγονός και το ανέφερε ο γραμματέας του δικτύου, Παπάζογλου, που μάλιστα ανήκει στο κόμμα της Μέρκελ, το CDU, τόσο στη συνάντηση που είχαμε με το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και μετά στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και τώρα περιμένουμε όλοι να δούμε την πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση και που θα πρέπει να ψηφιστεί αύριο από την Επιτροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aν μάς εκβιάσουν, δεν θα το υπομείνουμε παθητικά

«Εάν η χώρα μας εκβιαστεί, δεν θα το υπομείνουμε απλώς παθητικά. Θα ήταν οι Έλληνες, οι οποίοι για μια δημοκρατική απόφαση που πήραν, θα εκβιάζονταν» τονίζει σε συνέντευξή του στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -και, όπως γράφει η εφημερίδα, πιθανός υπουργός[…]

Περισσότερα »

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του χρέους

Ήρθε η ώρα να ελαφρύνουμε το ελληνικό χρέος δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας επίσης μείωση φορολογίας εφόσον η Νέα Δημοκρατία λάβει την εξουσία. «Πιστεύω πως ήρθε η ώρα» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι αυτή αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων, προσθέτοντας ότι είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *