Γ. Χουλιαράκης: Μείωση ΦΠΑ στο 13% για οίκους ευγηρίας και μονάδες φροντίδας στα άτομα με αναπηρία

«Όσο η αξιοπιστία εμπεδώνεται, ο προϋπολογισμός θα μπορεί να προχωρά σε μείωση των φορολογικών βαρών, πράγμα που άλλωστε αποτυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, με σημαντική μείωση της φορολογίας εισοδήματος, επιχειρήσεων και περιουσίας ύψους 3,5 δισ. μέχρι το 2021», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο κ. Χουλιαράκης υπογράμμισε ότι «και τώρα στον βαθμό που είναι εφικτό, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μειώνει τους φόρους».
Ανακοίνωσε επίσης τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, για τους οίκους ευγηρίας, για τις μονάδες παροχής υπηρεσιών φροντίδας στα άτομα με αναπηρία, νοητική υστέρηση κλπ.
«Η οικονομία μεγεθύνεται και αυτό αποτελεί πολύ ισχυρή ένδειξη εξόδου από την κρίση», είπε ο κ. Χουλιαράκης και πρόσθεσε ότι το 11μηνο του 2017, το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας ήταν θετικό, οδηγώντας σε περαιτέρω μείωση της ανεργίας κατά 3% κατά τη διάρκεια του 2017.
Όπως παραδέχθηκε, η ανεργία παραμένει υψηλή και πολλές από τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι μερικής απασχόλησης και υποαμειβόμενες.
Πρόσθεσε όμως ότι «είναι ναι μεν είναι κάτι που προβληματίζει την κυβέρνηση η οποία πρέπει να εργαστεί περαιτέρω για να βελτιώσει το πλαίσιο κινήτρων δημιουργίας θέσεων εργασίας, σε τομείς με υψηλή παραγωγικότητα αλλά δεν παύει να είναι πολύ σημαντικό θετικό νέο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενοποίηση των Συστημάτων Τράπεζας Πειραιώς – Γενικής  

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ενοποίηση των συστημάτων της Γενικής Τράπεζας στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων πληροφορικής της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το δίκτυο των 1.850 ΑΤΜ και τα συστήματα εξυπηρέτησης των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών θα λειτουργούν κανονικά[…]

Περισσότερα »

Σε ανοδική τροχιά το Χ.Α. στον απόηχο της Συμφωνίας

Σε ανοδική τροχιά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, στον απόηχο της επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για το νέο πακέτο βοήθειας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές οδηγώντας την αγορά στα επίπεδα των επτακοσίων μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έχει διασπάσει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *