Γ. Δέδες: Μείωση του φόρου εισοδήματος συνεπάγεται περικοπή του κοινωνικού κράτους 

Επιμέλεια Κωνσταντίνα Πετούση

«Ο φόρος του ΕΝΦΙΑ είναι οριζόντιος, αλλάζει μόνο με νόμο» δήλωσε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» του Νίκου Μπαρδούνια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δέδες, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί μείωσης του φόρου στις επιχειρήσεις και του ΕΝΦΙΑ, αλλά και του φορολογικού συντελεστή εισοδήματος.

Αναφερόμενος ειδικότερα ο κ. Δέδες, στη μείωση του φόρου εισοδήματος εξήγησε ότι θα αντισταθμιστεί από την περικοπή των κρατικών δαπανών, γεγονός που – όπως είπε – συνεπάγεται περικοπή του κοινωνικού κράτους.

Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δέδε.

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Το ΔΝΤ υπεύθυνο για τη καθυστέρηση της αξιολόγησης”

Νέα συνάντηση αναμένεται να έχουν σήμερα Τετάρτη βράδυ οι εκπρόσωποι των δανειστών σε μια προσπάθεια να αρθούν οι διαφορές, μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεωντου Ευρωκοινοβουλίου, επεσήμανε ότι το δημοσιονομικό κενό διχάζει τους θεσμούς. Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι διακυβεύεται η επιτυχία[…]

Περισσότερα »

Θετικές οι προοπτικές των ελληνικών εξαγωγών

Η Ιταλία εξακολουθεί και κατά το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος του 2017 να αποτελεί το σημαντικότερο προορισμό των ελληνικών εξαγωγών, ενώ στις επόμενες θέσεις ακολουθούν, χωρίς αλλαγές σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο, η Γερμανία και η Κύπρος.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *