Γ. Δραγασάκης: Προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις- οι δεσμεύσεις δικής μας ιδιοκτησίας

Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι η απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, όπως επεσήμανε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης. Στην πρώτη κοινοβουλευτική παρέμβαση μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων  θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να «είναι έτοιμη πολύ πριν χτυπτήσει το κουδούνι της λήξης», ενώ σημείωσε: «ειδικά σε αυτό το υπουργείο οι δεσμεύσεις. που έχουμε είναι δικής μας ιδιοκτησίας».

«Αυτά που έχουμε να κάνουμε, είναι πράγματα που ούτως ή άλλως έπρεπε να κάνουμε. Αναφέρομαι στην ολοκλήρωση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής. Στην ανάγκη να καλύψουμε το χρηματοδοτικό κενό δημιουργώντας χρηματοδοτικά εργαλεία πέρα από τις τράπεζες» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης και έκανε λόγο για διάφορες πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, μεταξύ των οποίων η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Για τα κόκκινα δάνεια

Έδωσε επίσης έμφαση στην αντιμετώπιση του «τεράστιου προβλήματος» των «κόκκινων δανείων», υπογραμμίζοντας ότι ο νόμος Κατσέλη και ο εξωδικαστός συμβιβασμός είναι κρίσιμοι παράγοντες.

«Παλιά μιλούσαμε για δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, πρέπει να αποτρέψουμε την εμφάνιση και μιας τραπεζικής νοοτροπίας. Δηλαδή, μια νοοτροπία που κάθονται κάποιοι πάνω στα δάνειά τους και περιμένουν τους οφειλέτες να πάνε για να πληρώσουν» είπε, συμπληρώνοντας πως απαιτούνται «ενεργητικές πολιτικές, προδραστικές δράσεις και είναι θετικό ότι και οι τράπεζες το αναγνωρίζουν αυτό».

Επενδύσεις

Επιπλέον ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να διευκολυνθεί περαιτέρω το διαδοχικό καθεστώς των επενδύσεων.

«Είναι το θέμα της ενημέρωσης και της υποδοχής επενδυτών. Υπάρχει βελτίωση, αλλά υπάρχουν περιθώρια να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Επομένως, υπάρχουν δυνατότητες να πετύχουμε επιτάχυνση, συντονισμό και κοινωνικοποίηση της ανάπτυξης με την έννοια ότι ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας» κατέληξε ο κ. Δραγασάκης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρεμιέρα της «πολιτικής διαπραγμάτευσης» στη Σύνοδο της Μάλτας

Να θέσει επί τάπητος το θέμα της εμπλοκής στην διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση σήμερα στην άτυπη Σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε. στην Μάλτα σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να «ξεκολλήσει» η συζήτηση και να ληφθούν οι αποφάσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Μάλτα ήδη από χθες[…]

Περισσότερα »

Ο Λαζόπουλος, η Σαμπιχά και η «ανοιχτή» ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ

Ράβε – ξήλωνε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμη να συμπληρωθεί ο…μαγικός αριθμός 42 προκειμένου να «κλείσει» η λίστα με τους υποψηφίους. Ο Λάκης Λαζόπουλος αρνήθηκε τελικά να μετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, γεγονός που προκαλεί πρόβλημα στο…παρά πέντε στην Κουμουνδούρου που είχε ποντάρει στην υποψηφιότητα του δημοφιλή κωμικού ηθοποιού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *