Γ.Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων: Άμεση πιστοποίηση ορκωτών λογιστών

Του Σπύρου Μιχαλόπουλου

Η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην Πιστοποίηση ορκωτών ελεγκτών λογιστών και ελεγκτικών εταιρειών για την υλοποίηση των επενδύσεων των Αναπτυξιακών Νόμων.

Aυτό  αποφασίστηκε  στη συνάντηση του του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση με τον Πρόεδρο της ΕΛΤΕ Καθηγητή Παναγιώτη Παπαδέα και τον Αντιπρόεδρο της ΕΛΤΕ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση της διαδικασίας υλοποίησης των επενδύσεων σε εφαρμογή του ν. 4635/2019 (Α΄167).

Πλέον, ο έλεγχος υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των νόμων 4399/2016, 3908/2011, 3299/2004 και 2601/1998, δύναται, κατ’ επιλογήν του φορέα της επένδυσης, να διενεργείται από ορκωτό ελεγκτή – λογιστή ήελεγκτική εταιρεία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 του ν. 4635/2019.

Έως σήμερα, έχουν πιστοποιηθεί ενενήντα τέσσερις (94)  ορκωτοί ελεγκτές λογιστές από είκοσι οκτώ (28) ελεγκτικές εταιρείες, με βάση την προβλεπόμενη στον νόμο διαδικασία που διενεργείται από την Γενική Δ/νση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την  Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Επισημαίνεται ότι με τον κωδικό πρόσβασης που αποκτούν οι πιστοποιημένοι ορκωτοί ελεγκτές – λογιστές και οι ελεγκτικές εταιρείες, σε εφαρμογή της ανωτέρω διαδικασίας, έχουν ελεγχθεί σειρά επενδυτικών σχεδίων και τίθεται το πλαίσιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύπρος: Επιστροφή στις αγορές με 5ετές ομολόγο 750 εκ.

Την επιστροφή της στις αγορές, με έκδοση 5ετούς ομολόγου ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ και επιτόκιο 4,75%, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κύπρος.  Η έκδοση του ομολόγου σηματοδοτεί την επάνοδο της Κύπρου στις αγορές ύστερα από 3 χρόνια  και τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν.

Περισσότερα »

ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για τις υπηρεσίες του Γκλεν Κιμ

«Η εταιρεία στην οποία είναι συνεργάτης ο κ. Γκλεν Κιμ δεν έχει εισπράξει έως σήμερα από το Ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ, πόσο μάλλον τις 125, 000 ευρώ το μήνα που υποστηρίζει το «Βήμα της Κυριακής» », διευκρινίζεται από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών. Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει εμπειρογνώμονες για την εξεύρεση της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *