Γ. Γαβρίλης: Προφανές ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος στο Πέραμα

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Εντείνεται η ανησυχία των πολιτών για την αντιμετώπιση και διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, που μπορούν να αποβούν μοιραίες, μετά και την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Στην πόλη μας, και ειδικότερα στην περιοχή του Περάματος, η απόφαση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των δεξαμενών πετρελαίου, αποτελεί μια νέα ωρολογιακή βόμβα εντός οικιστικού ιστού, που γεννά εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια των πολιτών.

«Είναι προφανές ότι υπάρχει κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος», τόνισε μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή Μένουμε Πειραιά των Ν. Παρακευά & Κ. Πετούση, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι εάν και έχουν εκπονηθεί σχέδια αντιμετώπισης, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για έναν νέο χωροταξικό σχεδιασμό.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποσυρθεί το άρθρο 70 που παρατείνει τον χρόνο λειτουργίας των δεξαμενών», κατέληξε ο κ. Γαβρίλης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορυδαλλός: Θεραπεία της μνήμης στο Δημοτικό Ιατρείο

Της Γιώτας Φλώρου… «Γενικά, ως Δήμος έχουμε δώσει έμφαση εδώ και αρκετά χρόνια σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας. Το κομμάτι της άνοιας και τα θέματα των προβλημάτων μνήμης δημιουργικά έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια[…]

Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη M. Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Συνεδριάζει τη M. Δευτέρα στις 17:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με τα εξής Θέματα Ημερήσιας Διάταξης: ΘΕΜΑ 1ο : «Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 717/14 απόφασης Δημ. Συμβουλίου που αφορά στον Κανονισμό Λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς». ΘΕΜΑ 2ο : «Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 666/2014 απόφασης Δημ. Συμβουλίου που αφορά στον καθορισμό θέσεων υπαίθριου εμπορίου».[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *