Γ. Γαβρίλης: Προφανές ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος στο Πέραμα

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Εντείνεται η ανησυχία των πολιτών για την αντιμετώπιση και διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, που μπορούν να αποβούν μοιραίες, μετά και την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Στην πόλη μας, και ειδικότερα στην περιοχή του Περάματος, η απόφαση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των δεξαμενών πετρελαίου, αποτελεί μια νέα ωρολογιακή βόμβα εντός οικιστικού ιστού, που γεννά εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια των πολιτών.

«Είναι προφανές ότι υπάρχει κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος», τόνισε μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή Μένουμε Πειραιά των Ν. Παρακευά & Κ. Πετούση, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι εάν και έχουν εκπονηθεί σχέδια αντιμετώπισης, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για έναν νέο χωροταξικό σχεδιασμό.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποσυρθεί το άρθρο 70 που παρατείνει τον χρόνο λειτουργίας των δεξαμενών», κατέληξε ο κ. Γαβρίλης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΔΕΠ: Διατακτικές σε οικονομικά αδύναμους Δημότες

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, που αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, πάνω από 1000 οικονομικά αδύναμες οικογένειες παρέλαβαν, από τα γραφεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π., διατακτικές, με τις οποίες θα προμηθευτούν δωρεάν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, εν όψει των εορτών του Πάσχα. Ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, επισκεπτόμενος τα[…]

Περισσότερα »

Ν. Γέμελος: «Χρησιμοποιούν την ευαισθησία μας για λίγα κλικ»

Με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού Τύπου ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ, Nίκος Γέμελος προέβη στην παρακάτω τοποθέτηση (μέσω επιστολής καθώς είναι σε αγώνες στη Λίμνη Βεγορίτιδα) στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. «Αγαπητοί συνάδελφοι Με προβληματισμό, λύπη αλλά κυρίως με αγανάκτηση διάβασα μια ανάρτηση σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *