Γ. Καμίνης: Ξεκάθαρο «ναι» στην αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια

Μήνυμα στους βουλευτές των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και κυρίως σε αυτούς που ανήκουν στο Κίνημα Αλλαγής να πουν ένα ξεκάθαρο «ναι» στο άρθρο 8 του ν/σ που προβλέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Με δήλωσή του ο κ. Καμίνης τόνισε πως, πριν από δύο χρόνια, ήταν ο πρώτος δήμαρχος της χώρας, που υπέγραψε συμβολικά στο Δημαρχείο της Αθήνας το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού, κάτι που «θεώρησα τιμή και καθήκον μου, απέναντι στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, στο νομικό πολιτισμό της χώρας και το Σύνταγμά της, στις διεθνείς συνθήκες και στην ευθύνη που μου έχουν αναθέσει οι πολίτες της Αθήνας, για μία πόλη σύγχρονη, ανοιχτή, ευρωπαϊκή».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, «στην ψηφοφορία του ν/σ με τίτλο “Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας” στην Ολομέλεια της Βουλής, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, κυρίως όμως οι βουλευτές που ανήκουν στο Κίνημα Αλλαγής με μία ενιαία φωνή θα πρέπει να πουν ένα ξεκάθαρο “ναι” στο άρθρο 8, στη δυνατότητα, δηλαδή, ενός παιδιού να βρει την αγάπη, τη στοργή και τελικά την αναδοχή και από ένα ομόφυλο ζευγάρι, που έχει συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα δέκα εκλογικά… ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά δέκα εκλογικά ντέρμπι κρύβει η επόμενη Κυριακή, στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών. Και μάλιστα ντέρμπι, που αφορούν μεγάλους δήμους και πρωτεύουσες νομών και περιφερειών. Καταρχήν στον Δήμο Αθηναίων, όπου ο νυν δήμαρχος κ. Γ. Καμίνης προηγείται με 21,06% έναντι του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που ακολουθεί[…]

Περισσότερα »

8 Μαΐου το debate 5 υποψηφίων Δημάρχων για τον Δήμο Πειραιά

Την Τετάρτη 8 Μαΐου το Κανάλι-1 και το Portnet.gr, οργανώνουν το πρώτο δημόσιο debate υποψηφίων Δημάρχων για τον Δήμο Πειραιά. Το debate θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά σε συνεργασία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά και της πρώτης ψηφιακής πύλης, του Portnet, και θα μεταδοθεί σε live streaming από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *