Γ. Καμίνης: Ξεκάθαρο «ναι» στην αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια

Μήνυμα στους βουλευτές των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και κυρίως σε αυτούς που ανήκουν στο Κίνημα Αλλαγής να πουν ένα ξεκάθαρο «ναι» στο άρθρο 8 του ν/σ που προβλέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Με δήλωσή του ο κ. Καμίνης τόνισε πως, πριν από δύο χρόνια, ήταν ο πρώτος δήμαρχος της χώρας, που υπέγραψε συμβολικά στο Δημαρχείο της Αθήνας το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού, κάτι που «θεώρησα τιμή και καθήκον μου, απέναντι στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, στο νομικό πολιτισμό της χώρας και το Σύνταγμά της, στις διεθνείς συνθήκες και στην ευθύνη που μου έχουν αναθέσει οι πολίτες της Αθήνας, για μία πόλη σύγχρονη, ανοιχτή, ευρωπαϊκή».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, «στην ψηφοφορία του ν/σ με τίτλο “Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας” στην Ολομέλεια της Βουλής, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, κυρίως όμως οι βουλευτές που ανήκουν στο Κίνημα Αλλαγής με μία ενιαία φωνή θα πρέπει να πουν ένα ξεκάθαρο “ναι” στο άρθρο 8, στη δυνατότητα, δηλαδή, ενός παιδιού να βρει την αγάπη, τη στοργή και τελικά την αναδοχή και από ένα ομόφυλο ζευγάρι, που έχει συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Ευρεία σύσκεψη με θέματα πολιτικής προστασίας

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας  Ευστάθιου Κωνσταντούζου, πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ευρεία σύσκεψη με θέματα πολιτικής προστασίας με τη συμμετοχή: εκπροσώπων του Ο.Α.Σ.Π., της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρας Ανεμοδουρά, του Τζανείου Νοσοκομείου, εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, του Α.Τ. Καμινίων, της Τροχαίας Πειραιά, του Λιμενικού Σώματος, του[…]

Περισσότερα »

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού

Του Νίκου Παρασκευά… Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έγινε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού από τον δήμαρχο και φορείς της πόλης με αίτημα να μη γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές γιατί από τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί θα είναι όλος ο δήμος σε… κατάσταση πολιορκίας για όσο διάστημα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *