Γ. Καμίνης: Ξεκάθαρο «ναι» στην αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια

Μήνυμα στους βουλευτές των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και κυρίως σε αυτούς που ανήκουν στο Κίνημα Αλλαγής να πουν ένα ξεκάθαρο «ναι» στο άρθρο 8 του ν/σ που προβλέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Με δήλωσή του ο κ. Καμίνης τόνισε πως, πριν από δύο χρόνια, ήταν ο πρώτος δήμαρχος της χώρας, που υπέγραψε συμβολικά στο Δημαρχείο της Αθήνας το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού, κάτι που «θεώρησα τιμή και καθήκον μου, απέναντι στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, στο νομικό πολιτισμό της χώρας και το Σύνταγμά της, στις διεθνείς συνθήκες και στην ευθύνη που μου έχουν αναθέσει οι πολίτες της Αθήνας, για μία πόλη σύγχρονη, ανοιχτή, ευρωπαϊκή».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, «στην ψηφοφορία του ν/σ με τίτλο “Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας” στην Ολομέλεια της Βουλής, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, κυρίως όμως οι βουλευτές που ανήκουν στο Κίνημα Αλλαγής με μία ενιαία φωνή θα πρέπει να πουν ένα ξεκάθαρο “ναι” στο άρθρο 8, στη δυνατότητα, δηλαδή, ενός παιδιού να βρει την αγάπη, τη στοργή και τελικά την αναδοχή και από ένα ομόφυλο ζευγάρι, που έχει συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όπισθεν ολοταχώς για τα ταμειακά διαθέσιμα των Ο.Τ.Α

Μετά από αίτημα της Αυτοδιοίκησης τα αρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να δώσουν παράταση στην έναρξη εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η παράταση της έναρξης εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων μέχρι τον Ιούνιο του 2019 συμφωνήθηκε κατά τη  συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος της[…]

Περισσότερα »

Στο Κατράκειο η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη της Ελλάδας

Στο Κατράκειο θα μεταφερθεί η μεγαλύτερη κινηματογραφική φορητή οθόνη που υπάρχει στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα οπτικό υπερθέαμα, ένα κινηματογραφικό party!  Παράλληλα από τη Δευτέρα 16 Ιουνίου έως και την Κυριακή 22 Ιουνίου, στον χώρο του Κατρακείου θα υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, ένα τεράστιο παιδικό πάρκο με διαδραστικά παιχνίδια, για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *