Γ. Μαρμαράς: Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους φυσικοθεραπευτές

Της Καλλιόπης Βλαχουτσάκου

Διήμερη απεργία των Φυσικοθεραπευτών του Δημοσίου Τομέα, έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών για την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, ενώ στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Σε ένδειξη συμπαράστασης, τη δεύτερη μέρα των κινητοποιήσεων θα παραμείνουν κλειστά και τα ιδιωτικά εργαστήρια φυσιοθεραπείας.

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Γιάννης Μαρμαράς μιλώντας στο Κανάλι Ένα, τόνισε ότι το βασικά αιτήματα του κλάδου είναι η ένταξη των φυσικοθεραπευτών στους δικαιούχους  επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στα νοσοκομεία, για το οποίο υπάρχει και πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου που τους δικαιώνει, αλλά και οι προσλήψεις φυσικοθεραπευτών στα δημόσια κέντρα αποκατάστασης, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «Δημόσια κέντρα αποκατάστασης υπάρχουν σχεδόν σε κάθε νομό, αλλά μένουν χωρίς προσωπικό και κλείνουν, με αποτέλεσμα οι πολίτες να εξυπηρετούνται από ιδιωτικά κέντρα».

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μαρμαρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Φέσι” 75 εκ. στους φαρμακοποιούς από το… 2010

Της Γιάννας Μάζη… Προσφεύγουν από Δευτέρα εκ νέου στην δικαιοσύνη οι φαρμακοποιοί για χρέη 75 εκατ. ευρώ από το 2010 από τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, αυξήθηκαν και οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014. «Για όλα αυτά[…]

Περισσότερα »

Πελοπόννησος: 74 συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε την Πέμπτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητα και διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 819 άτομα (639[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *