Γ. Μώραλης: Αστυνομικοί και πυροσβέστες προσπαθούν παρά τις ελλείψεις

Με επικεφαλής και εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας του Πειραιά συναντήθηκε σήμερα Τρίτη, ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.

Συγκεκριμένα συνάντησε τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά Ταξίαρχο κ. Γιώργο Παππά, τον Διοικητή Τροχαίας Πειραιά κ. Φώτη Νικολάκη, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά κ. Γιάννη Σταμούλη και τον κ. Σπυρίδωνα Λιότσο Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Αμέσως μετά ο κ. Μώραλης, δήλωσε:

«Επισκέφθηκα τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, τον Ταξίαρχο κ. Παππά, τον Διοικητή της Τροχαίας και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής. Είχαμε κοινές διαπιστώσεις όσον αφορά την αστυνομική διεύθυνση και την τροχαία, καθώς τα προβλήματα είναι κοινά και αφορούν στην υποστελέχωση και στην έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Πρόκειται για δυο σημαντικά ζητήματα τα οποία έχω αναδείξει κι εγώ, καθώς έχω στείλει στην αρμόδια υπουργό Προστασίας του Πολίτη αντίστοιχες επιστολές ότι ο Πειραιάς πρέπει να ενισχυθεί.

Επίσης υπάρχει το εξής παράλογο και οξύμωρο: τους καλοκαιρινούς μήνες που το μεγάλο λιμάνι της χώρας είναι σε πλήρη λειτουργία, αποδυναμώνονται περαιτέρω οι συγκεκριμένες υπηρεσίες. Θέλω να πιστεύω ότι θα πιέσουμε όλοι μαζί με την όποια κυβέρνηση την επόμενη μέρα, ώστε να ενισχυθούν επιτέλους τα τμήματα του Πειραιά και να μπορέσουν οι πολίτες του Πειραιά να νιώθουν πιο ασφαλείς.

Όσον αφορά την Πυροσβεστική συζητήσαμε με τον Διοικητή, υπάρχουν κάποια ζητήματα που σχετίζονται με τις υποδομές, αναφερθήκαμε στην προστασία που πρέπει να έχουν τα σχολεία και σε ζητήματα συντονισμού, αν χρειάζεται σχέδιο εκκένωσης ένας Δήμος ή μια πόλη. Ήταν γόνιμες και ωφέλιμες συναντήσεις και ευχαρίστησα όλους για την προσπάθεια που κάνουν, παρά τις ελλείψεις. Πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να έχουμε μια παραγωγική συνεργασία, όπως είχαμε τα προηγούμενα 4,5 χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: “Όλοι μαζί για την παραλία μας”

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στo πλαίσιo των προγραμμάτων του μαζικού αθλητισμού και προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους του σε περιβαλλοντικά θέματα και συμμετοχικές δράσεις, οργανώνει την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου στις 9.30 πμ, μία μεγάλη αθλητική εκδήλωση στην παραλία του Μοσχάτου. Με δύο διαδρομές, μία των 1.500 m για τα παιδιά και[…]

Περισσότερα »

Οδηγίες και κλιματιζόμενοι χώροι στην Αττική για τις ημέρες του καύσωνα

Προ των πυλών βρίσκεται ο καύσωνας που αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και η Περιφέρεια Αττικής, ενημερώνει τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου για τους κλιματιζόμενους χώρους ανά δήμο, που θα είναι διαθέσιμοι για λίγες ανάσες δροσιάς, αλλά παρέχει και οδηγίες και μέτρα προφύλαξης από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *