Γ. Μώραλης: Είμαστε λίγο πριν την υπογειοποίηση των γραμμών ΗΣΑΠ στο Φάληρο

Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα που επιβάλλονται για την προστασία από τον κορωνοιό αλλά το θέμα είναι ότι θα πρέπει και ο κόσμος να καταλάβει την ευθύνη που έχει απέναντι στον εαυτό του και την κοινωνία και να πράξει ανάλογα δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο Κανάλι Ένα 90.4.

Παράλληλα είπε ότι η τελευταία απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού που επιτρέπει να κατεδαφιστεί από τα δύο μέτρα και πάνω το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση που κατέρρεε σιγά – σιγά και δημιουργούσε προβλήματα ασφάλειας για τους διερχόμενους, αίρει ακόμα ένα εμπόδιο για την έλευση του τραμ στον Πειραιά αφού πλέον οι γραμμές δεν θα κλείνουν στον συγκεκριμένο σημείο.

Αφού κατεδαφίσουμε τα υψηλότερα σημεία του κτιρίου στη συνέχεια θα στηρίξουμε τα χαμηλά για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος υπογράμμισε ο δήμαρχος. Τέλος ο κ. Μώραλης είπε ότι στη τελευταία συνάντηση που είχε πριν λίγες μέρες με τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή έβγαλε το συμπέρασμα ότι είμαστε ένα βήμα πριν την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά. Τόνισε μάλιστα ότι πιστεύει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και το έργο θα μπορεί να ξεκινήσει.

Στο μεταξύ επιχείρηση καθαρισμού από συνεργεία του δήμου Πειραιά παρόντος του δημάρχου Γιάννη Μώραλη πραγματοποιήθηκε από το πρωί σήμερα στη συμβολή των οδών Δεληγιώργη και Αθανασίου Διάκου και στον χώρο κάτω από την πλατεία Αλεξάνδρας.

Αν και παραμονές Αυγούστου είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης και να δώσουμε μία καλύτερη καθημερινότητα στους πολίτες τόνισε στο Κανάλι 1 ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους της περιοχής οι οποιοι του υπέδειξαν ποια δέντρα θα έπρεπε να κλαδευτούν γιατί τα κλαδιά τους προκαλούν ζημιές στα μπαλκόνια και επιπτρέπουν την αναρίχηση τρωκτικών καθώς και τα σημεία που θα έπρεπε να τοποθετηθούν και άλλοι κάδοι σκουπιδιών.

Μέχρι το μεσημέρι και τα δύο αιτήματ των κατοίκων είχαν ικανοποιηθεί. Μάλιστα ο Δήμαρχος πήρε και ο ίδιος το κλαδευτήρι και έκοψε μερικά κλαδιά μαζί τους υπαλλήους της Καθαριότητας και Πρασίνου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κ.Ε.Δ.Ε. : Συνάντηση Γ. Πατούλη με το Χ. Σταϊκούρα

Με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Δ. Καφαντάρη, τον Γενικό Γραμματέα Ι. Μουράτογλου και το  μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Α. Κοιμήση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά[…]

Περισσότερα »

Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά ο δήμος Ωραιοκάστρου

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμος Ωραιοκάστρου με σχετικό έγγραφο που απέστειλε η δημοτική αρχή προς τα συναρμόδια υπουργεία και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. «Η παρατεταμένη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του δήμου, μια ολόκληρη περιοχή στην Νέα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *