Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γ. Μώραλης: H Αδελφοποίηση των Δήμων Πειραιά και Αμμοχώστου εδραιώνει τους δεσμούς φιλίας μας (video)

0 σχόλια ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η αδελφοποίηση των Δήμων του Πειραιά και της Αμμοχώστου  υπογράφηκε χθες, από τους Δημάρχους κ. Γιάννη Μώραλη και κ. Σίμο Ιωάννου αντίστοιχα, με στόχο την εδραίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών φιλίας των δύο πόλεων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Σίμο Ιωάννου  τόνισε:

«Δεχόμαστε με πολλή χαρά τον Δήμαρχο Αμμοχώστου και την αντιπροσωπεία του. Πριν από δύο μήνες είχα επισκεφθεί την Αμμόχωστο, ολοκληρώθηκε μια διαδικασία, την οποία είχαμε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Το νόημα είναι σημαντικό καθώς οι δυο πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά, ανεξαρτήτως αν υπάρχει μια παράνομη κατοχή της Αμμοχώστου. Και σε αυτό θα συμβάλλουμε και εμείς στην επικοινωνία του προβλήματος ως Δήμος Πειραιά, με τις δικές μας δυνάμεις. Από την άλλη πλευρά παρά το θλιβερό καθεστώς, ο Δήμος Αμμοχώστου είναι ζωντανός, υπάρχουν σωματεία αθλητικά, πολιτιστικά, τα οποία δραστηριοποιούνται και σε άλλες πόλεις άρα υπάρχει πεδίο συνεργασίας και στο κομμάτι του αθλητισμού, του πολιτισμού, του επιχειρείν και σε κάθε κομμάτι που μπορούμε να κάνουμε κοινές ενέργειες, κοινές πρωτοβουλίες. Επαναλαμβάνω πεδίο συνεργασίας υπάρχει μπροστά μας είναι θέμα Δημάρχων και των συνεργατών να προβούμε σε πρωτοβουλίες. Να περάσει και αυτή η πανδημία που μας ταλαιπωρεί ακόμα παγκοσμίως ώστε να μπορούμε να κάνουμε πιο ελεύθερα μετακινήσεις. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε τομείς συνεργασίας που θα συσφίξουν και τις δύο πόλεις. Όπως ξέρετε υπάρχει και μια αδελφοποίηση των δύο Επιμελητηρίων, η οποία έκλεισε 50 χρόνια. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα που οδήγησε και στη δική μας  αδελφοποίηση. Άρα νομίζω ότι αυτό το πακέτο αδελφοποίησης των παραγωγικών φορέων αλλά των δύο δήμων μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα και για τις δύο πόλεις. Το θετικό είναι ότι σε αυτή την αδελφοποίηση πλέον και στην ένωση των πόλεων θα παίξει ρόλο και η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που ξεκίνησε μεταξύ Κύπρου – Πειραιά και αυτό θα βοηθήσει περαιτέρω την μετακίνηση των πληθυσμών».»

Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε επίσης και στο ταξίδι που είχε στην Αμμόχωστο: «Η επίσκεψη στην Αμμόχωστο είναι μια σημαντική αλλά και συγχρόνως καταθλιπτική εμπειρία. Και αυτό διότι με τους κατοίκους μαζί πήγαμε εκεί, μας έδειξαν τα σπίτια τους που δεν μπορούν να μπουν στα δέκα μέτρα. Μια πραγματικά ερημωμένη πόλη, μία πόλη φάντασμα».

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου αφού ευχαρίστησε τον κ. Μώραλη τόνισε: «Ευχαριστούμε όλους τους αδερφούς Πειραιώτες γιατί τώρα θα είμαστε αδέρφια. Είναι μια επιθυμία πολλών χρονών, η οποία έγινε πραγματικότητα. Ειδικά πριν από το ’74 η Αμμόχωστος έμοιαζε πολύ με τον Πειραιά, ήταν το μεγάλο λιμάνι. Ήταν το κέντρο του πολιτισμού, το κέντρο του αθλητισμού, όπως είναι ο Πειραιάς. Ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Εμείς έχουμε ανάγκη, ειδικά αυτές οι μεγάλες πόλεις να βοηθήσουν στο ζήτημα της Αμμοχώστου. Κάνουμε έναν πολύ μεγάλο αγώνα πρώτα να προωθήσουμε το θέμα της Αμμοχώστου σε όλα τα διεθνή φόρα.  Ο Πειραιάς που έχει πολύ καλές σχέσεις με άλλες πόλεις σίγουρα θα βοηθήσει. Και ο δεύτερος σκοπός μας είναι να κρατήσουμε τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας, όπως είναι τα σωματεία και τα πολιτιστικά ιδρύματα, να τα διατηρήσουμε ζωντανά ώσπου να έρθει η ευλογημένη ώρα να επιστρέψουμε στη Βασιλεύουσα γιατί έτσι ονομάζουμε την Αμμόχωστο. Είμαι σίγουρος ότι μια μέρα θα επιστέψουμε» κατέληξε ο κ. Ιωάννου.

Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης η οποία πραγματοποιήθηκε από τους δύο Δημάρχους στο Δημαρχείο Πειραιά παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων Ανδριάνα Ζαρακέλη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και  Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία Ζηλάκου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Μαρκαριάν Χαρουτιούν.

 

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Ετικέτες:, ,