Γ. Μώραλης: Η αποχή των εργαζομένων το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος θα επιβαρύνει την καθαριότητα

Με αφορμή την κοινή απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων, του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών & Εργ/των, του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων και του Σωματείου Οδηγών Χειριστών Εργατών Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά να απέχουν της υπερεργασίας  από το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 έως και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, ο Δήμαρχος Πειραιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Με λύπη πληροφορήθηκα την απόφαση των εργαζομένων να απέχουν της υπερεργασίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, γεγονός που θα επιβαρύνει  την πόλη και κυρίως τον τομέα της καθαριότητας.

Η απόφαση αυτή είναι παντελώς αδικαιολόγητη, καθώς χθες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων – των Προέδρων των Σωματείων και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων – στο γραφείο μου, έγινε σαφές ότι υπήρξε μεμονωμένο λάθος από την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Καθαριότητας, σχετικά με τη διαδικασία που αφορά στην υπερωριακή αμοιβή των εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις 2 μηνών, για το οποίο ζήτησα να κινηθούν οι απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες.

Έγινε δε ξεκάθαρο, ότι δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον ζήτημα με την αμοιβή των εργαζομένων, τόσο των  μονίμων, όσο και των συμβασιούχων για την υπερωριακή εργασία.

Ως εκ τούτου, είναι ακατανόητο το γεγονός η πόλη να αντιμετωπίσει προβλήματα εξαιτίας της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι. Τους καλώ ξανά να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, η οποία αμφισβητεί την πενταετή άριστη συνεργασία μας από την οποία κατά δήλωση τους δεν έχουν το παραμικρό παράπονο πέρα από μικρά υπηρεσιακά θέματα και  να μην απέχουν από την εργασία τους διατηρώντας την πόλη καθαρή όπως πρέπει να είναι.

Για το λόγο αυτό αύριο θα παραχωρήσω Συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθεί πληρέστερα η κοινή γνώμη, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες της πόλης για την άσκοπη αυτή απόφαση των Σωματείων».

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 11 π.μ. στο Δημαρχείο  Πειραιά  (Αίθουσα  Δημοτικού  Συμβουλίου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Κορυδαλλού: Αντιδράσεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με σύνθημα «Όχι στη δίκη της ΧΑ στον Κορυδαλλό» θα συγκεντρωθούν αύριο στις 8 το πρωί στο ισόγειο του Δημαρχείου, η δημοτική Αρχή, εργαζόμενοι και φορείς της πόλης καθώς επίσης και βουλευτές της Β΄Πειραιά. Ακολούθως θα κατευθυνθούν στην είσοδο των φυλακών, σε αίθουσα των οποίων θα ξεκινήσει η δίκη της[…]

Περισσότερα »

Δ. Αγ. Δημητρίου: Εκδήλωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με τη ΜΚΟ “Με Οδηγό το Διαβήτη” διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Σακχαρώδη Διαβήτη, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 6μμ στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ειδικευμένοι γιατροί σε θέματα Διαβήτη: * Σταύρος Ι. Παππάς, τέως Συντονιστής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *