Γ. Μώραλης: Η ιστορία πρέπει να αποτελεί οδηγό για το μέλλον

Ο  Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μετά το πέρας της παρέλασης στον Πειραιά για την εθνική  επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, σε δήλωση του, τόνισε: «Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εθνικές επετείους της ιστορίας μας. Αποτελεί ως τις ημέρες μας μια από τις κορυφαίες στιγμές ενότητας του λαού μας. Ενωμένοι οι Έλληνες, πέτυχαν το ακατόρθωτο.

Οι ήρωες του 1940, κάτω από αντίξοες συνθήκες, έδιωξαν τον επίδοξο κατακτητή και έκαναν όλη την Ευρώπη να μιλά για τη νίκη τους. Σήμερα τιμούμε όσους πολέμησαν και αγωνίστηκαν, όχι μόνο για μια χώρα ελεύθερη, αλλά κατά του φασισμού, της καταπίεσης και της μισαλλοδοξίας.

Η ιστορία μας μαθαίνει και πρέπει να αποτελεί οδηγό για το παρόν και το μέλλον μας. Για αυτό και είναι χρέος μας να τη διατηρούμε ζωντανή, για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά σε όλους!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΧΙ στο ΚΑΣ απο το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Με  απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά  κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση), ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη, ζητά  την αναβολή της αυριανής συζήτησης (2/4/2019), στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σχετικά με την  κήρυξη του Πειραιά ως  ενιαίου αρχαιολογικού χώρου, ώστε να δοθεί ικανός χρόνος για διαβούλευση.[…]

Περισσότερα »

Π.Ε. Πειραιά: Συγκέντρωση των υπηρεσιών σε ένα κτίριο

Σε προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση κτιρίου, ώστε να στεγαστούν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και οι κοινές υπηρεσίες με την Π.Ε. Νήσων προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής. Μέχρι τώρα οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πειραιά και Νήσων είναι διάσπαρτες σε επτά μισθωμένα κτήρια σε διάφορα σημεία του Πειραιά. Με την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *