Γ. Μώραλης: Ίση αντιμετώπιση και των πέντε κοινοτήτων από την Δημοτική Αρχή

Ρεπορτάζ Κωνσταντίνα Πετούση

Η βελτίωση της καθημερινότητας μέσα από δράσεις ανάπλασης, καθαρισμού, πρασίνου και συνολικής αναβάθμισης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Πειραιά, είναι το στοίχημα που θέλει να κερδίσει η δημοτική Αρχή της πόλης. Ενόψει του φθινοπώρου αλλά και της νέας σχολικής χρόνιας ο δήμος επιδιώκει όλοι οι ελεύθεροι χώροι στις γειτονιές της πόλης αλλά και σε σημεία όπου υπάρχουν σχολικά συγκροτήματα και όχι μόνο στους εμπορικούς και κεντρικούς δρόμους,  να είναι καθαροί, ανανεωμένοι και με περισσότερο πράσινο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Αντωνία Καρακατσάνη, επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης την πλατεία Λεγάκη στα Καμίνια στη διασταύρωση των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Ελευθερίου, όπου εκτελέστηκαν εργασίες αναβάθμισης, καλλωπισμού και πρασίνου από τα συνεργεία του δήμου. Μεταξύ άλλων επισκευάστηκε η ξύλινη περίφραξη, τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια, έγινε κλάδευση δέντρων, φύτευση περίπου εκατό θάμνων και εκατό εποχιακών λουλουδιών (κατηφέδες), τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος  καθώς επίσης και χλοοτάπητα στους κήπους της πλατείας.

«Παλεύουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας , επιδίωξη μας είναι να τα βελτιώσουμε και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των δημοτών, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες», δήλωσε στο Κανάλι 1 ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εξηγώντας ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στην ίση αντιμετώπιση των πέντε κοινοτήτων από την δημοτική αρχή, έτσι ώστε να μην δίνεται βαρύτητα μόνο στο κέντρο όπου βρίσκεται το εμπορικό κομμάτι της πόλης, εξαιτίας και της λειτουργίας του λιμανιού του Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης προανήγγειλε μάλιστα την πλήρη ανάπλαση της οδού Δωδεκανήσου από το ύψος της Πειραιώς, προσθέτοντας ότι έχει βρεθεί και ο ανάδοχος. Υπενθύμισε δε, τα σημαντικά έργα ανάπλασης που εκτελούνται  τόσο στο Νέο Φάληρο στην λεωφόρο Ειρήνης που -όπως είπε- θα ολοκληρωθούν σε ένα μήνα, όσο και στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

 

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Αντωνία Καρακατσάνη, μιλώντας στο Κανάλι 1, αναφέρθηκε στις εν εξελίξει εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Λεγάκη, τονίζοντας ότι αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πλατείες και των πέντε δημοτικών κοινοτήτων. Παράλληλα υπογράμμισε την προσπάθεια των εργαζομένων στην υπηρεσία Πρασίνου, σημειώνοντας ότι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να αναβαθμιστεί συνολικά η πόλη του Πειραιά.

 

Να σημειωθεί ότι σε περίπου 10 ημέρες η υπηρεσία Πρασίνου θα πραγματοποιήσει αντίστοιχες παρεμβάσεις στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι, όπως δήλωσε στο Κανάλι 1 ο επόπτης Πρασίνου και υπεύθυνος του συνεργείου του δήμου, Νίκος Παπασταμάτης.

Η δεύτερη επιχείρηση σήμερα από τα συνεργεία του Δήμου Πειραιά της Υπηρεσίας Καθαριότητας, έλαβε χώρα στην Παλαιά Κοκκινιά, στην διασταύρωση των οδών Κορυτσάς και Κωπαΐδος, κοντά στο ΚΕΠ του δήμου όπου βρίσκεται και το 13ο δημοτικό σχολείο Πειραιά. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε σκούπισμα και πλύσιμο των δρόμων με το σάρωθρο και την υδροφόρα, μάζεμα κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων καθώς και βάψιμο τοιχίων και πεζοδρομίων.

 

«Οι δράσεις καθαρισμού συμπληρώνουν 8 μήνες ζωής και βρίσκονται στον καθημερινό σχεδιασμό της υπηρεσίας» δήλωσε στο Κανάλι 1, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, καλώντας παράλληλα τους δημότες να συμβάλλουν στην διατήρηση της καθαριότητας των γειτονιών του Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπέτσες: Aπό τις 8 έως τις 14 Σεπτεμβρίου o εορτασμός της Αρμάτας

Ο εορτασμός της Αρμάτας που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 14 Σεπτεμβρίου έχει, όπως πάντα, στο επίκεντρό του, την αναπαράσταση της Ναυμαχίας των Σπετσών, που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1822,με πυρπόλησης ομοιώματος τουρκικής ναυαρχίδας. Παράλληλα, η επέτειος θα πλαισιωθεί από πλήθος πολιτιστικών, κυρίως, εκδηλώσεων για μικρούς και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *