Γ. Μώραλης: Ναι στο master plan του ΟΛΠ υπό προϋποθέσεις

Το θέμα του Master Plan του ΟΛΠ που θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη στην ΕΣΑΛ βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι συμφωνεί με τις επενδύσεις που θέλει να κάνει η COSCO στο λιμάνι, αλλά με τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι φορείς της πόλης, δηλαδή ηλεκτροδότηση από την ξηρά των ελλιμενισμένων πλοίων και δημιουργία καταστημάτων Duty Free που δεν θα έχουν έκταση μεγαλύτερη των 5000 τ.μ.. 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην Ιπποδάμεια Αγορά υπογραμμίζοντας ότι σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη του είπε ότι ουδέποτε δήλωσε πως το παλιό αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ θα γίνει έκθεση αυτοκινήτων.

Θυμίζουμε ότι όλος ο θόρυβος για το θέμα ξεκίνησε όταν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσίωτης, είχε πει στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ ότι σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ανάπτυξης του ξεκαθάρισε πως στο πρώην αμαξοστάσιο θα λειτουργήσει εκθεσιακός χώρος αυτοκινήτων.

Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, τόνισε ο Δήμαρχος, πιθανόν να έγινε παρεξήγηση και κάποιος είτε ο κ. Μανεσίωτης είτε ο Υπουργός να μην κατάλαβε καλά.   Πάντως όλος ο κόσμος του Πειραιά θέλει την Ιπποδάμεια Αγορά και θα ξαναμιλήσω άμα χρειαστεί με τον Υπουργό για να διευκρινιστεί σύντομα το θέμα κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Νίκος Μπελαβίλας , τόνισε ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης ήξερε καλά τι έλεγε για την Ιπποδάμεια Αγορά και δημιουργεί όλο αυτό το σκηνικό γιατί αυτή είναι η τακτική του.

Για το θέμα της επέκτασης του λιμανιού, υπογράμμισε ότι η COSCO με τους δύο νέους προβλήτες που στήνει για τα κρουαζιερόπλοια επενδύει στη γη καθώς για την κατασκευή τους προβλέπει επιχωματώσεις που θα δημιουργήσουν χώρο έκτασης 150 στρεμμάτων. Τόσο μεγάλος χώρος δεν χρειάζεται για δύο κρουαζιερόπλοια όσο μεγάλα και αν είναι, συνέχισε ο κ. Μπελαβίλας, απλά η COSCO βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει χερσαίες παραλιμένιες εκτάσεις και επενδύει σε αυτές.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον Πειραιά, Θανάσης Διαβολάκης, που ζήτησε από τον Δήμαρχο να ανακινήσει το θέμα των 130 στρεμμάτων που ανήκουν στο Δήμο αλλά έχουν εκχωρηθεί μαζί με το λιμάνι στην COSCO.

Απαντώντας ο Γιάννης Μώραλης, είπε ότι δεν γνωρίζει τι έγινε στο παρελθόν με το θέμα αλλά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ξεκίνησε μια διαδικασία για να αποδείξει ότι η έκταση των 130 στρεμμάτων στο Παλατάκι ανήκει στον Δήμο. Αν το ξεκαθαρίσουμε αυτό, συνέχισε ο κ. Μώραλης, θα κυνηγήσουμε μια λύση που να συμφέρει τον Πειραιά.

Με όσους Υπουργούς έχω συναντηθεί τους έχω ξεκαθαρίσει, συνέχισε, ότι σε περίπτωση που ο Δήμος δικαιωθεί και αναγνωριστεί η έκταση για δική του θα την διεκδικήσει με κάθε μέσον ακόμα και αν χρειαστεί να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.   Θα προσπαθήσουμε όμως ,κατέληξε ο Δήμαρχος, να βρούμε μια συμβιβαστική λύση γιατί άμα μπλέξουμε με τα δικαστήρια το θέμα θα χρονίσει…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπ. Εργασίας: Διευκρινίσεις για την ασφάλιση αγροτών

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους ασφάλισης των αγροτών που παράλληλα με την αγροτική τους δραστηριότητα απασχολούνται και ως μισθωτοί. Σύμφωνα με το υπουργείο αυτή η κατηγορία υπάγεται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΙΚΑ. Η εγκύκλιος ήρθε μετά από σειρά ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στο υπουργείο σχετικά[…]

Περισσότερα »

“Ο Πειραιάς είναι στρατηγικός κόμβος”

Δυναμική και επιτυχής χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, ιδρυτικού μέλους του Συνδέσμου Μεσογειακών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (ASCAME), στη φετινή 24η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, στο πλαίσιο της 11ης «Medaweek», η οποία έλαβε χώρα στις 22-24 Νοεμβρίου 2017, στη Βαρκελώνη. Ειδικότερα, κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *