Γ. Μώραλης στο Κανάλι Ένα: Εντατικές οι προετοιμασίες στα σχολεία που ανοίγουν

Του Νίκου Παρασκευά

Το θέμα των δημοτικών σχολείων που ανοίγουν από την προσεχή Δευτέρα έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα ο Δήμος, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα τόσο για τους δασκάλους όσο και για τους μικρούς μαθητές.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ Μώραλης, τόνισε ότι γίνονται όλες οι προσπάθειες για την απολύμανση των χώρων και την τοποθέτηση των καθισμάτων και των τραπεζιών των παιδιών στις αποστάσεις που προβλέπονται, ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κλπ.

Όπως είπε ο κ Μώραλης υπάρχει ένα πρόβλημα με τις καθαρίστριες, δεδομένου ότι το κάθε σχολείο έχει συγκεκριμένο αριθμό καθαριστριών για τις ανάγκες του. Τώρα όμως που λειτουργούν τα γυμνάσια και τα λύκεια και καθαρίζονται δύο και τρεις φορές την ημέρα απαιτείται περισσότερο προσωπικό γι’ αυτό έχουν μετακινηθεί σε αυτά και καθαρίστριες από τα δημοτικά με αποτέλεσμα αυτές που έχουν απομείνει να μην επαρκούν.

Για το θέμα αυτό, είπε ο κ. Μώραλης, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργιανό ώστε να δοθεί μια συνολική λύση.  Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν και πάλι χωρίς προβλήματα.

Για την οργάνωση της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, ο Δήμαρχος είχε σήμερα συνεχής συσκέψεις με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ασπασία Αλυγιζάκη, η οποία αναφερόμενη στο θέμα αυτό είπε στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι ετοιμασίες στα Δημοτικά σχολεία ώστε να επαναλειτουργήσουν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και για το λόγο αυτό γίνονται συνεχείς συσκέψεις και επισκέψεις στα σχολεία τόσο με το Δήμαρχο τόσο και με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρ. Δούρου: Στην Ελλάδα μάς αρέσει το τάβλι όχι το σκάκι

«Θα ήμασταν παρατηρητές, αν περιοριζόμασταν στο ρόλο που περιγράφει ο Καλλικράτης», δηλώνει στο «Πρακτορείο» η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπογραμμίζοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή επέλεξε να δώσει μάχες σε «δύσκολες καταστάσεις με χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες». Βεβαιώνει ότι συχνά ενεργεί υπερβαίνοντας τα όρια των αρμοδιοτήτων της, είτε σε πυρκαγιές, είτε[…]

Περισσότερα »

Άγρια Δύση: “Μέχρι το τέλος”… στη Νεμπράσκα του 1854

Στη Νεμπράσκα του 1854, και συγκεκριμένα στη θεοφοβούμενη κοινωνία μιας τυχάρπαστης συνοριακής κωμόπολης, ζει μια μοναχική παρουσία, ονόματι Μαίρη Μπι Κούντι. Οι εκπρόσωποι της εκεί εκκλησίας έχουν αναθέσει στη Μαίρη τη συνοδεία τριών παρανοϊκών γυναικών προς τα σύνορα με την ανατολή. Στο δρόμο για τα σύνορα, η Μαίρη θα σώσει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *