Γ. Μουζάλας: Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με το δυστύχημα στη Μόρια

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε σοκαρισμένος, όπως όλοι οι άνθρωποι, και έκανε έκκληση για ανθρωπιά και συνεργασία, ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης τόσο των νησιωτών, όσο και των προσφύγων.

Έκκληση στις τοπικές κοινωνίες απηύθυνε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Κώστα Σαββόπουλο, ζητώντας να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και ανθρωπιάς, μετά το τραγικό δυστύχημα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου την Πέμπτη το βράδυ, που κόστισε τη ζωή σε μία γυναίκα και ένα παιδί τεσσάρων ετών.

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε σοκαρισμένος, όπως όλοι οι άνθρωποι, και έκανε έκκληση για ανθρωπιά και συνεργασία, ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης τόσο των νησιωτών, όσο και των προσφύγων.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι νησιώτες έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος από την προσφυγική κρίση», υπογράμμισε ο υπουργός, επιπλέον τόνισε ότι «είμαι βέβαιος ότι με το αντίστοιχο περυσινό πνεύμα ανθρωπιάς θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα που προέκυψαν και θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές ώστε να δημιουργήσουμε camp διαμονής και κλειστά κέντρα για να μπορέσουμε να ελέγξουμε και την μικροεγκληματικότητα που αναπτύσσεται».

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση του Ε.Κ. για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι κάθε παράγοντας αποσταθεροποίησης στην περιοχή επιβαρύνει και το προσφυγικό. Ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα με την απόφαση αυτή θα πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταληκτική ημερομηνία για το κοινωνικό μέρισμα η 12/12

Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν υποβληθεί πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα και έχουν εγκριθεί πάνω από 1 εκατομμύριο, ενώ έχουν απορριφθεί 500.000 ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Καρέλλας

Περισσότερα »

Ξεκινά η φοίτηση 1.323 σπουδαστών στα Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού

Ξεκίνησαν τα μαθήματα των 8 Δημοσίων ΙΕΚ Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού που αφορούν 1.323 σπουδαστές, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για την έναρξη του έτους κατάρτισης 2017-2018. Πρόκειται για φοίτηση διετούς διάρκειας στα ΙΕΚ Αναβύσσου (278 σπουδαστές), Ηρακλείου (234 σπουδαστές), Ρόδου (170 σπουδαστές), Θεσσαλονίκης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *