Γ. Μουζάλας: Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με το δυστύχημα στη Μόρια

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε σοκαρισμένος, όπως όλοι οι άνθρωποι, και έκανε έκκληση για ανθρωπιά και συνεργασία, ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης τόσο των νησιωτών, όσο και των προσφύγων.

Έκκληση στις τοπικές κοινωνίες απηύθυνε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Κώστα Σαββόπουλο, ζητώντας να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και ανθρωπιάς, μετά το τραγικό δυστύχημα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου την Πέμπτη το βράδυ, που κόστισε τη ζωή σε μία γυναίκα και ένα παιδί τεσσάρων ετών.

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε σοκαρισμένος, όπως όλοι οι άνθρωποι, και έκανε έκκληση για ανθρωπιά και συνεργασία, ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης τόσο των νησιωτών, όσο και των προσφύγων.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι νησιώτες έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος από την προσφυγική κρίση», υπογράμμισε ο υπουργός, επιπλέον τόνισε ότι «είμαι βέβαιος ότι με το αντίστοιχο περυσινό πνεύμα ανθρωπιάς θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα που προέκυψαν και θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές ώστε να δημιουργήσουμε camp διαμονής και κλειστά κέντρα για να μπορέσουμε να ελέγξουμε και την μικροεγκληματικότητα που αναπτύσσεται».

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση του Ε.Κ. για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι κάθε παράγοντας αποσταθεροποίησης στην περιοχή επιβαρύνει και το προσφυγικό. Ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα με την απόφαση αυτή θα πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωδικαστήριο: Η Ελληνικός Χρυσός να επιστρέψει 15,3 εκατ. στο Δημόσιο

Η «Ελληνικός Χρυσός», η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, οφείλει να επιστέψει στο ελληνικό Δημόσιο 15,3 εκατ. ευρώ, που έλαβε ως παράνομη επιδότηση. Η Ελλάδα είχε καταδικαστεί το 2011 για παραχώρηση στη συγκεκριμένη εταιρεία της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης στη Χαλκιδική έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος και απαλλαγής από[…]

Περισσότερα »

Στον εισαγγελέα ο Π.Φ.Σ. για την έλλειψη φαρμάκων

Στον εισαγγελέα αναμένεται να προσφύγει τη Δευτέρα ο Παν.  Φαρμακευτικός Σύλλογος, καταγγέλλοντας την έλλειψη φαρμάκων, η οποία όπως επισημαίνει, έχει φθάσει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Με επείγον έγγραφό του ζητά από τον ΕΟΦ την λήψη μέτρων και αποδίδει τις ελλείψεις στις παράλληλες εξαγωγές και τον ελλειπή εφοδιασμό.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *