Γ. Μπαλτά: Η παιδεραστία δεν έχει τελειώσει με την υπόθεση Λιγνάδη

«Η διαδικασία για την κάθαρση είναι δύσκολη», είπε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, η ψυχίατρος Γεωργία Μπαλτά, σχετικά με τις υποθέσεις παιδεραστίας.

«Όλος ο κόσμος που ακούει αυτά νιώθει αποτροπιασμό και ο κ. Λιγνάδης – έκανε δεν έκανε – στην συνείδηση του ελληνικού λαού είναι καταδικασμένος», σημείωσε η κα Μπαλτά.

Επισήμανε ωστόσο ότι «Υπάρχει όμως μεγάλος ο κίνδυνος να βρούμε έναν άνθρωπο, που μπορεί όντως να έκανε φριχτά πράγματα και να του δώσουμε το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου, να εφησυχάσουμε, να πούμε ότι σπάσαμε το απόστημα, τον βάλαμε φυλακή αυτόν που κακοποιούσε τα παιδιά και τώρα δεν τρέχει τίποτα, τώρα είναι όλα καθαρά. Αυτό είναι μεγάλος κίνδυνος γιατί δεν είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι παιδεραστές υπάρχουν σε όλους τους χώρους».

Η κα Μπαλτά ανέφερε επίσης ότι «Ένα στα δέκα παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, είναι μεγάλο ποσοστό, αλλά ελάχιστα από αυτά τα περιστατικά ανακοινώνονται γιατί τα παιδάκια φοβούνται να μιλήσουν στους οικείους τους».

Παράλληλα τόνισε ότι «οι ενήλικες έχουμε την ευθύνη να παρακολουθούμε τα παιδιά μας», ενώ αναφέρθηκε και σε αυτούς που γνωρίζουν για ανάλογα περιστατικά αλλά δεν μιλάνε, επειδή δεν θέλουν να μπλέξουν αφού «αν μιλήσουν θα δεχτούν επιθέσεις».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεξέλεγκτος ο Έμπολα, «προσγειώνεται» και σε Ευρώπη

Η νέα μάστιγα της ανθρωπότητας δεν θα εξαπλωθεί, όπως πολλοί νομίζουν, με αποκλειστικούς φορείς τους εξαθλιωμένους μετανάστες από τη Δυτική Αφρική. Ο Εμπολα μπορεί να χτυπήσει εξίσου τους ταξιδιώτες των διακεκριμένων θέσεων στις αεροπορικές πτήσεις προς την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, η δήθεν ψυχραιμία που επιδεικνύουν οι οργανισμοί δημόσιας υγείας σε όλο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *