Γ. Πατούλης: Μηδενικό έργο από Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων

«Μηδενικό έργο» στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και «δυο μεγάλες ανακρίβειες για να το καλύψει», καταλογίζει στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση της κ. Δούρου, ενώ χαρακτηρίζει καθαρά «αδιέξοδη» την πολιτική που η ίδια άσκησε.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει ότι το 2014 η Ρ. Δούρου, υποσχέθηκε πως «θα κλείσει τον ΧΥΤΑ Φυλής και δε θα γίνει ΧΥΤΑ στο Γραμματικό», παρατηρώντας:

«1. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά φεύγει από περιφερειάρχης προωθώντας ενέργειες για να παραμείνει ανοικτός ο ΧΥΤΑ ακόμη 2,5 χρόνια, χωρίς να έχει προχωρήσει ο αναγκαίος νέος σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν προχώρησε καμία μελέτη, καμία χωροθέτηση, καμία κατασκευή μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων και η δήθεν «λύση» που προτείνει σήμερα, είναι επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και ΧΥΤΥ στο Γραμματικό».

2. Συνειδητά αποκρύπτει ότι ακόμη κι αν είναι δυνατή η χρονική επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στη Φυλή για ακόμη 2,5 χρόνια, δεν επαρκεί για να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν οι απαραίτητες νέες μονάδες επεξεργασίας. Ακόμη και οι δήμοι να πετύχουν να αυξήσουν κατακόρυφα την ανακύκλωση, το πρόβλημα δεν θα λυθεί άμεσα».

Ο κ Πατούλης χαρακτηρίζει το πρόβλημα ως «βαριά κληρονομιά» της ανεπάρκειας της, ενώ για τις τεχνικές λεπτομέρειες που προωθεί μέσω της ανακοίνωσης της η κ. Δούρου επισημαίνει:

– Το θέμα του χρόνου κορεσμού του ΧΥΤΑ Φυλής δεν είναι πολιτικό, αλλά καθαρά τεχνικό αφού σύμφωνα, με τις τεχνικές υπηρεσίες του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) έχει επάρκεια ταφής μέχρι τον Νοέμβριο 2019 και ο χρόνος για την κατασκευή των συμπληρωματικών έργων είναι ασφυκτικός

– Οι νέες τεχνικές παρεμβάσεις που προγραμμάτισε η απερχόμενη διοίκηση, απαιτούν διαδικασίες (μελέτες, άδειες, συμπληρωματικές συμβάσεις, εγκρίσεις αρχών της πολιτείας) που σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένες από την νυν διοίκηση του ΕΔΣΝΑ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Λαπαρού: Δεν μπορούσα να είμαι αντιδήμαρχος Μαραθώνα

Επιμέλεια: Θοδωρής Ασβεστόπουλος… «Είναι το πιο λυπηρό να έχουν χαθεί τόσες ζωές και να μην ευθύνεται κανείς. Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα, για αυτούς που φέρουν την ευθύνη από τον πρωθυπουργό έως τον τελευταίο πολίτη»,

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Εκδρομή στο Σοφικό Κορινθίας

Το Σοφικό Κορινθίας επισκέφθηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, προκειμένου να παραβρεθεί στην εκδρομή που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης. Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη εκδρομή του Δήμου Πειραιά στο Σοφικό Κορινθίας για το 2016, η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *