Γ. Πατούλης: Να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη των 99 θυμάτων των πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος επισκέφθηκε το Μάτι.

Το τρισάγιο τελέστηκε στην Αργυρά Ακτή, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Π. Φιλίππου, των Δημάρχων Ραφήνας και Μαραθώνα Ε. Μπουρνού και Η. Ψινάκη αντίστοιχα, συγγενών των θυμάτων, ιερέων που συνοδεύουν τον Πατριάρχη και πλήθους κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να πάρουμε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και να τιμήσουμε τη μνήμη των αθώων θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Θέλω για άλλη μία φορά να εκφράσω εκ μέρους όλης της Αυτοδιοίκησης Α΄Βαθμού την οδύνη μου για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας, που χάθηκαν τόσο άδικα. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες τους και προτεραιότητα μας είναι να τους στηρίξουμε σε αυτή την τόσο μεγάλη δοκιμασία που περνάνε.

Από την πρώτη στιγμή η Αυτοδιοίκηση συνέτρεξε με όσα μέσα διαθέτει για την ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων, προσφέροντας οικονομική αλλά και υλικοτεχνική βοήθεια. Ωστόσο η επόμενη μέρα για την Ανατολική Αττική και τους κατοίκους της, παραμένει πάρα πολύ δύσκολη.

Καλούμε την κυβέρνηση αφενός να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης των περιοχών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές αλλά και τις εκταμιεύσεις των αποζημιώσεων στους πληγέντες, καθώς ο χειμώνας είναι προ των πυλών και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για χρονοτριβές.

Αφετέρου να προβλέψει τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας της χώρας αλλά και την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικό το έργο τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eπιστολή Γ. Σγουρού στον Πρωθυπουργό για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ανοικτή επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς απέστειλε σήμερα Τρίτη ο Γιάννης Σγουρός με την οποία τους ενημερώνει για τα αδιέξοδα που δημιουργεί ο νέος σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική. Στην επιστολή, που συνοδεύεται από 12σελιδο υπόμνημα, ο Γ. Σγουρός τονίζει ότι η νέα περιφερειακή αρχή αναλώθηκε μέχρι σήμερα[…]

Περισσότερα »

Δούρου:Χρειάζεται νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων

Επιστολή που απευθύνεται στους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφέρειας Αττικής για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων απέστειλε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Μεταξύ άλλων, η κ. Δούρου σημειώνει πως το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων έχει καταστεί μήτρα παραγωγής σκανδάλων, απειλεί την υγεία των πολιτών και καταστρέφει το περιβάλλον. Η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *