Γ. Πατούλης: Να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη των 99 θυμάτων των πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος επισκέφθηκε το Μάτι.

Το τρισάγιο τελέστηκε στην Αργυρά Ακτή, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Π. Φιλίππου, των Δημάρχων Ραφήνας και Μαραθώνα Ε. Μπουρνού και Η. Ψινάκη αντίστοιχα, συγγενών των θυμάτων, ιερέων που συνοδεύουν τον Πατριάρχη και πλήθους κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να πάρουμε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και να τιμήσουμε τη μνήμη των αθώων θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Θέλω για άλλη μία φορά να εκφράσω εκ μέρους όλης της Αυτοδιοίκησης Α΄Βαθμού την οδύνη μου για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας, που χάθηκαν τόσο άδικα. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες τους και προτεραιότητα μας είναι να τους στηρίξουμε σε αυτή την τόσο μεγάλη δοκιμασία που περνάνε.

Από την πρώτη στιγμή η Αυτοδιοίκηση συνέτρεξε με όσα μέσα διαθέτει για την ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων, προσφέροντας οικονομική αλλά και υλικοτεχνική βοήθεια. Ωστόσο η επόμενη μέρα για την Ανατολική Αττική και τους κατοίκους της, παραμένει πάρα πολύ δύσκολη.

Καλούμε την κυβέρνηση αφενός να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης των περιοχών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές αλλά και τις εκταμιεύσεις των αποζημιώσεων στους πληγέντες, καθώς ο χειμώνας είναι προ των πυλών και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για χρονοτριβές.

Αφετέρου να προβλέψει τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας της χώρας αλλά και την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικό το έργο τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενδιαφέρον της ΚΕΔΕ για συμμετοχή στο Act4Greece

O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε τη Δευτέρα με την Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες και οι προοπτικές συμμετοχής των Δήμων στο Act4Greece, ένα καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιεί από το Φεβρουάριο, η Εθνική Τράπεζα. Ειδικότερα, μέσω[…]

Περισσότερα »

Παραιτήθηκε ο Β. Μαρινάκης από δημοτικός σύμβουλος Πειραιά

Παραιτήθηκε από μέλος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση, ζήτησε και έλαβε τον λόγο κατά την έναρξη της συνεδρίασης και εξέθεσε στο Σώμα τους λόγους της παραίτησής του. Έκανε λόγο για στοχοποίηση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *