Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γ. Πατούλης: Ξανά υποψήφιος για Περιφερειάρχης (ηχητικό)

0 σχόλια ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πολλά και σημαντικά είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας ζωντανά στο στούντιο του Καναλιού Ένα 90.4

Του Συμεών Πεϊμανίδη. 

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Βασίλη Ταλαμάγκα, ο Γιώργος Πατούλης τοποθετήθηκε για μια σειρά από καίρια ζητήματα και επανέλαβε την απόφασή του να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του στην Περιφέρεια.

Αρχικά, ο κος. Πατούλης μίλησε για τη μεταρρύθμιση που οφείλει να γίνει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μεταξύ των ΟΤΑ και της κεντρικής διοίκησης, ώστε να λειτουργεί καλύτερα ο κρατικός μηχανισμός και να εξαλειφθεί η αλληλοεπικάλυψη.

Με φόντο τα αποτελέσματα των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως «δεν είμαστε ευχαριστημένοι», ζητώντας παράλληλα να γίνουν προσλήψεις δασοπυροσβεστών και να εφαρμοστεί ένα πιο αποκεντρωμένο σύστημα λειτουργίας για την πολιτική προστασία.

Ο Γ. Πατούλης απηύθυνε το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «Μεγάλο Έλληνα» και «σύγχρονο επαναστάτη»

Επιστρέφοντας στα θέματα της περιφέρειας, ο κος. Πατούλης επικεντρώθηκε στα «πεπραγμένα» του ως Περιφερειάρχης, σημειώνοντας την πρόοδο που έχει γίνει σε αρκετούς τομείς της αρμοδιότητάς του. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι κινήσεις στο κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων, με τη χορήγηση νέων κάδων, απορριμματοφόρων αλλά και με την «προέκταση» του εργοστασίου διαχείρισης βιοαποβλήτων και των «γωνιών ανακύκλωσης» . Επ’ αυτού ο Γ. Πατούλης επανέλαβε το στόχο για τη μείωση στην ταφή των αδρανών υλικών άμεσα στο 60% και στο 10% μέχρι το 2030.

Τα μεγάλα έργα στην Αττική

Η μεγάλη ανάπλαση του φαληρικού μετώπου σχολιάστηκε εξίσου έντονα. Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την εκτίμηση πως η πρώτη φάση του έργου, που προχωρά με διάφορες «περιπέτειες», θα ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους και αποκάλυψε πως μέσα στο φθινόπωρο θα δημοπρατηθεί η δεύτερη φάση, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση ύψους 200 εκ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό, αξίζει να σημειωθεί, πως έχει οριστεί  ειδικός στρατηγικός σύμβουλος.

Ο κος. Πατούλης τόνισε πως τόσο οι δήμοι Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, όσο και οι όμοροι δήμοι θα αποκτήσουν ένα «Ευρωπαϊκό πρόσημο». Μάλιστα, συνέδεσε την φαληρική ανάπλαση με τα αναπτυξιακά έργα που εκτυλίσσονται στον Πειραιά (π.χ. Μικρολίμανο, Αγ. Διονύσιος).

Όσον δε αφορά τη δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου στο ΣΕΦ, ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως υπάρχει η μελέτη και η περιφέρεια θα βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις στην περάτωση του έργου.

Στο υγειονομικό μέτωπο

«Η πανδημία έχει δρόμο μπροστά της», σχολίασε εν τάχει  ο Γ. Πατούλης με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και πρόσθεσε πως εάν οι πολίτες δεν εμβολιαστούν τότε οι μεταλλάξεις  θα «περάσουν μπροστά».

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Ετικέτες:, , , ,