Γ. Πλακιωτάκης: Μοχλοί ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας τα ελληνικά λιμάνια

«Τα ελληνικά λιμάνια, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης αποτελούν κομβικά σημεία που ενώνουν τρεις ηπείρους, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική και εκ των πραγμάτων αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης τόσο της εθνικής, όσο και της περιφερειακής οικονομίας της χώρας», δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, στη διάρκεια τοποθέτησης του στο οικονομικό φόρουμ Delphi, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός αναφέρθηκε στις επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα των λιμανιών στην Ελλάδα προσθέτοντας ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα κινηθεί με ταχείς ρυθμούς προς την κατεύθυνση του καθορισμού του μοντέλου εκσυγχρονισμού τού κάθε λιμένα ξεχωριστά με βάση μελέτες βιωσιμότητας που ήδη διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ.

«Στη διαδικασία αυτή δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα. Οι μελέτες αυτές θα μας υποδείξουν το ιδανικό μοντέλο ανάπτυξης του κάθε λιμένα ξεχωριστά. Εκτιμώ ότι εντός των επομένων δύο εβδομάδων θα έχουμε στα χέρια μας τις πρώτες μελέτες», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Αναφερόμενος στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε την σπουδαιότητα των επενδύσεων που σχεδιάζονται για την εθνική οικονομία της χώρας, και είπε ότι «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσουν άμεσα τα master plan τους».

Συγκεκριμένα είπε ότι το master plan του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο master plan του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης αφορά σε επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ. «Οι επενδύσεις αυτές ήδη προχωρούν. Όσον αφορά το λιμάνι του Πειραιά στις 25 Οκτωβρίου αναμένεται η απόφαση της ΕΣΑΛ επί του master plan της ΟΛΠ Α.Ε., ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και το master plan της ΟΛΘ Α.Ε.», ανέφερε.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσακραμπάρτι: Υποστηρίζω την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα

Η Ελλάδα ανακάμπτει, μεταρρυθμίζεται, έχει ισχυρά πλεονάσματα, γι αυτό υποστηρίζω την ιδέα της «καθαρής εξόδου» από το οικονομικό πρόγραμμα, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *