Γ. Βρούτσης: Εκτοξεύθηκαν στο 59,11% οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης

Στο 59,11% εκτοξεύθηκαν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στις νέες προσλήψεις Σεπτεμβρίου, σημειώνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Βρούτσης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων του συστήματος «Εργάνη».

«Τα στοιχεία της Εργάνη μηνός Σεπτεμβρίου είναι αποκαλυπτικά όσον αφορά την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις. Η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας της πλήρους απασχόλησης, που συνεχώς συρρικνώνεται», σημειώνει ο κ. Βρούτσης.

Όπως τονίζει, η ανατροπή «συντελέστηκε -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας μετά το 2014- με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται, επομένως, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και με χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή, μέσα από την μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης από θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης», συμπληρώνει ο κ. Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στις νέες προσλήψεις μηνός Σεπτεμβρίου 2018, εκτοξεύτηκαν στο 59,1% ενώ η πλήρης απασχόληση συρρικνώθηκε στο 40,9%.

«Την ίδια στιγμή, το 9μηνο του 2018, η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί -μετά το 2014- να διευρύνεται. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης -στις νέες προσλήψεις- το 9μηνο του 2018 ανήλθαν στο 53,02%, όταν στο αντίστοιχο 9μηνο του 2014 ήταν 48,58%», καταλήγει ο βουλευτής της Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Σακελλαρίδης: Σοβαρή διαίρεση στην ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Με την έκδοση σύντομης γραπτής δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, η οποία μάλισα αφήνει περιθώρεια και σκέψεις για πολιτικές εξελίξεις την Πέμπτη έπεσε η αυλαία της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για τη νέα συμφωνία με της Ελλάδες με τους δανειστές. Η δήλωση ου κ. Σακελαρίδη: Σήμερα η Βουλή έκανε το πρώτο σημαντικό[…]

Περισσότερα »

Απαγωγή των 8 Τούρκων στρατιωτικών ετοίμαζε ο Ερντογάν

Κόκκινος συναγερμός σήμανε τις τελευταίες μέρες σε πολλά κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών της χώρας μας, έπειτα από απόρρητες πληροφορίες για προετοιμασία μυστικής επιχείρησης των Τούρκων, με στόχο των απαγωγή των οκτώ αξιωματικών που περίμεναν να τους αφήσουν ελεύθερους οι δικαστικές Αρχές. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «kontranews» τα κλιμάκια αντικατασκοπείας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *