Γ. Βρούτσης: Εκτοξεύθηκαν στο 59,11% οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης

Στο 59,11% εκτοξεύθηκαν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στις νέες προσλήψεις Σεπτεμβρίου, σημειώνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Βρούτσης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων του συστήματος «Εργάνη».

«Τα στοιχεία της Εργάνη μηνός Σεπτεμβρίου είναι αποκαλυπτικά όσον αφορά την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις. Η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας της πλήρους απασχόλησης, που συνεχώς συρρικνώνεται», σημειώνει ο κ. Βρούτσης.

Όπως τονίζει, η ανατροπή «συντελέστηκε -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας μετά το 2014- με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται, επομένως, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και με χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή, μέσα από την μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης από θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης», συμπληρώνει ο κ. Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στις νέες προσλήψεις μηνός Σεπτεμβρίου 2018, εκτοξεύτηκαν στο 59,1% ενώ η πλήρης απασχόληση συρρικνώθηκε στο 40,9%.

«Την ίδια στιγμή, το 9μηνο του 2018, η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί -μετά το 2014- να διευρύνεται. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης -στις νέες προσλήψεις- το 9μηνο του 2018 ανήλθαν στο 53,02%, όταν στο αντίστοιχο 9μηνο του 2014 ήταν 48,58%», καταλήγει ο βουλευτής της Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φ. Κουβέλης: “Ο τόπος πρέπει να προχωρήσει προς τα εμπρός”

Σήμερα ο ελληνικός λαός αποφασίζει για την πορεία της χώρας, μια πορεία ευθεία και σταθερή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο τόπος πρέπει να προχωρήσει προς τα εμπρός, να ακολουθήσει μια πορεία ευθεία, σταθερή και προοδευτική, δήλωσε ο Φ. Κουβέλης. Ο κ.[…]

Περισσότερα »

H ρύθμιση των 120 δόσεων αναμένεται μέσα στον Μάρτιο

Επιμέλεια Κωνσταντίνα Πετούση… Πολιτικό χρόνο έως τον Οκτώβρη θέλει η κυβέρνηση προκειμένου όλα τα θετικά μέτρα να έχουν αντίκτυπο στην τσέπη των πολιτών. Αυτό τόνισε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Προ παντός

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *