Γ. Βρούτσης: Εκτοξεύθηκαν στο 59,11% οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης

Στο 59,11% εκτοξεύθηκαν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στις νέες προσλήψεις Σεπτεμβρίου, σημειώνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Βρούτσης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων του συστήματος «Εργάνη».

«Τα στοιχεία της Εργάνη μηνός Σεπτεμβρίου είναι αποκαλυπτικά όσον αφορά την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις. Η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας της πλήρους απασχόλησης, που συνεχώς συρρικνώνεται», σημειώνει ο κ. Βρούτσης.

Όπως τονίζει, η ανατροπή «συντελέστηκε -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας μετά το 2014- με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται, επομένως, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και με χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή, μέσα από την μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης από θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης», συμπληρώνει ο κ. Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στις νέες προσλήψεις μηνός Σεπτεμβρίου 2018, εκτοξεύτηκαν στο 59,1% ενώ η πλήρης απασχόληση συρρικνώθηκε στο 40,9%.

«Την ίδια στιγμή, το 9μηνο του 2018, η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί -μετά το 2014- να διευρύνεται. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης -στις νέες προσλήψεις- το 9μηνο του 2018 ανήλθαν στο 53,02%, όταν στο αντίστοιχο 9μηνο του 2014 ήταν 48,58%», καταλήγει ο βουλευτής της Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ρυθμούς «τσάμικου» η Κομισιόν!

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Τον περασμένο Ιούνιο στο άρθρο της ιστοσελίδας του ΚΑΝΑΛΙΟΥ 1 με τίτλο «Του χρόνου η Γιουροβίζιον θα χορέψει τσάμικο;», εκφράσαμε μία ανησυχία. Μήπως με την νίκη της ταταρικής καταγωγής Τζαμάλα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, για λογαριασμό της Ουκρανίας, που τραγούδησε για τον «διωγμό» των Τατάρων – συνεργατών[…]

Περισσότερα »

Τσίπρας: Η σημερινή Ευρώπη έχει υπερβολικό κοινωνικό έλλειμμα και δεν το αντιμετωπίζει

«Η σημερινή Ευρώπη έχει υπερβολικό κοινωνικό έλλειμμα το οποίο δεν αντιμετωπίζει επαρκώς». Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Δεν μπορούμε να ανακοινώνουμε μέτρα, όπως, για παράδειγμα, τον κοινωνικό πυλώνα, χωρίς να φροντίζουμε ώστε αυτά τα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *