Γ. Ξηραδάκης: Στόχος η διεθνοποίηση του λιμανιού του Πειραιά

Tης Κωνσταντίνας Πετούση

Για την υποψηφιότητά του στην Ευρωβουλή με τη ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μαΐου, μίλησε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» του Ν. Μπαρδούνια, ο Γιώργος Ξηραδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας XRTC Business Consultants ΕΠΕ -η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών για την Ελληνική Ναυτιλία-.

Ο κ. Ξηραδάκης εξέφρασε δυσαρέσκεια για την υποβάθμιση – από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας – των οικονομικών ωφελειών που απορρέουν από την θαλάσσια οικονομία, γεγονός που έχει υποτιμήσει και η Ευρώπη καθώς δεν έχει αναγνωρίσει την απόδοση της ναυτιλίας διαχρονικά στην οικονομική ευημερία.

Επανέλαβε δε, την πάγια θέση του υπέρ της διεθνοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, αναφέροντας ότι στόχος του είναι η ανάδειξή του ως πανευρωπαϊκό λιμάνι για την κεντρική, ανατολική αλλά και βόρεια Ευρώπη. «Το ζητούμενο δεν είναι να βρίσκουμε δουλειά οι Έλληνες, αλλά να δημιουργούμε δουλειές» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποστήριξη από τον Μισέλ Σαπέν για την β΄ αξιολόγηση

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας Μισέλ Σαπέν, που φθάνει σήμερα στην Αθήνα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ, αναμένεται να διαβεβαιώσει για ακόμα μια φορά τους Έλληνες, ότι θα σταθεί στο πλευρό τους για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης. Σύμφωνα με το υπουργικό περιβάλλον του , ο κ. Σαπέν είναι[…]

Περισσότερα »

Ο πρώην Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ… στα Paradise Papers

Νέες αποκαλύψεις των Paradise Papers για αμφιλεγόμενες σχέσεις εταιριών και προσωπικοτήτων με φορολογικούς παραδείσους. Ανάμεσά τους μεγάλες γερμανικές εταιρείες και 1.000 φυσικά πρόσωπα, όπως ο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *