Γ. Ξηραδάκης: Στόχος η διεθνοποίηση του λιμανιού του Πειραιά

Tης Κωνσταντίνας Πετούση

Για την υποψηφιότητά του στην Ευρωβουλή με τη ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μαΐου, μίλησε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» του Ν. Μπαρδούνια, ο Γιώργος Ξηραδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας XRTC Business Consultants ΕΠΕ -η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών για την Ελληνική Ναυτιλία-.

Ο κ. Ξηραδάκης εξέφρασε δυσαρέσκεια για την υποβάθμιση – από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας – των οικονομικών ωφελειών που απορρέουν από την θαλάσσια οικονομία, γεγονός που έχει υποτιμήσει και η Ευρώπη καθώς δεν έχει αναγνωρίσει την απόδοση της ναυτιλίας διαχρονικά στην οικονομική ευημερία.

Επανέλαβε δε, την πάγια θέση του υπέρ της διεθνοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, αναφέροντας ότι στόχος του είναι η ανάδειξή του ως πανευρωπαϊκό λιμάνι για την κεντρική, ανατολική αλλά και βόρεια Ευρώπη. «Το ζητούμενο δεν είναι να βρίσκουμε δουλειά οι Έλληνες, αλλά να δημιουργούμε δουλειές» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπέρβαση εσόδων 2,3 δισ. για τον προϋπολογισμό

Υψηλότερα από τον στόχο ήταν τα έσοδα και τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν τα 4,7 δισ. ευρώ έναντι στόχου 3,9 δισ., με όχημα τους ελέγχους και τον ΦΠΑ. Στα 2,3 δισ. η υπέρβαση 10μήνου. «Οπλο» στη διαπραγμάτευση βλέπει το ΥΠΟΙΚ. Η επίσημη ανακοίνωση. Εντυπωσιακές επιδόσεις, οι οποίες προσεγγίζουν το[…]

Περισσότερα »

Αντίθετη στην περικοπή των συντάξεων δηλώνει η ΝΔ

Επιμέλεια Κωνσταντίνα Πετούση… Αντίθετη στην περικοπή των συντάξεων δηλώνει η ΝΔ διά στόματος του βουλευτή της Γιώργου Στύλιου, ο οποίος μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ» των Ν. Μπαρδούνια & Π. Κασιμάτη, τόνισε ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ θα καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Υπενθύμισε μάλιστα την σχετική[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *