Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη σύσκεψη του Συντονιστικού στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για εικόνα εκτόνωσης και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Η πόλη άντεξε και θα αντέχει» τόνισε.

Επισήμανε ότι ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή για λόγους προληπτικούς και θα παραμείνει έτσι για ένα 48ωρο.

Ο γγ Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι στις 22:00 θα συνεδριάσει εκ νέου ο ΟΑΣΠ προκειμένου να εκτιμήσει την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας.

Όπως σημείωσε, μικρές ζημιές έχουν σημειωθεί κυρίως σε παλιά κτίρια, αλλά επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που σημειώθηκαν με τις επικοινωνίες την πρώτη ώρα μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Μαγούλα, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι πολύ σύντομα υπήρξε αποκατάσταση.

Κατά πληροφορίες σημειώθηκαν περίπου 20.000 κλήσεις από κινητά τηλέφωνα εντός δευτερολέπτων μετά την ισχυρή δόνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ κατά του νέου οργανισμού του υπ. Παιδείας

Η Εκκλησία της Ελλάδος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας από την αποστολή του οποίου αφαιρέθηκε η «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης», δηλαδή η θρησκευτική αγωγή των νέων, ενώ παράλληλα περιόρισε το δικαίωμα αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως υποστηρίζει η τελευταία. Αναλυτικότερα, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητεί να κριθούν αντισυνταγματικές ορισμένες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *