Γεννηματά: Από το “go back madame Merkel” στην υποδοχή της στο αεροδρόμιο

Την ανάγκη προοδευτικής ατζέντας στην Ευρώπη, κόντρα σε αυτήν που επέβαλε με τον τρόπο της τα τελευταία αρκετά χρόνια η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζουν στο Κίνημα Αλλαγής, την ώρα που η Γερμανίδα Καγκελάριος βρίσκεται στην χώρα μας.
«Η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, εάν ο κ.Τσίπρας δεν είχε μετατραπεί προ πολλού στο πιο πειθήνιο όργανό της», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι «έστω και τώρα χρειάζεται προοδευτική ατζέντα για την Ευρώπη κόντρα στις συντηρητικές επιλογές της Γερμανίας και μία πολιτική προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων. Θέματα που αποδείχθηκε ότι αδυνατεί να χειριστεί ο κ.Τρίπρας».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, τόνιζε ότι δεν ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ αυτοί που έλεγαν “go back madame Merkel”, παραπέμποντας στην σχετική αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν. «Αυτοί που φώναζαν “go back madame Merkel”, θα είναι επί της υποδοχής στο αεροδρόμιο», δήλωνε, αποκηρύσσοντας μεν τέτοιες δηλώσεις, αλλά και θυμίζοντας τη στάση της Γερμανίδας Καγκελαρίου τα τελευταία χρόνια απέναντι στην χώρα μας, αλλά και ολόκληρη την ΕΕ.

«Επισημαίνουμε ότι η κυρία Μέρκελ είναι εκείνη που επέβαλε την πολιτική της διαρκούς λιτότητας που οδηγεί σε αδιέξοδα την Ευρώπη, είναι εκείνη που επέβαλε το ΔΝΤ και το σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην χώρα μας, είναι εκείνη που μαζί με τον κ.Τσίπρα οδήγησε σε συμφωνίες που δημιούργησαν το αίσχος της Μόριας, είναι εκείνη που πήγε στα Σκόπια να ενισχύσει ολόπλευρα τον κ.Ζάεφ, είναι εκείνη που αρνείται κάθε συζήτηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων», είπε.

Περιέγραψε δε την Άνγκελα Μέρκελ ως την ‘καλύτερη φίλη’ εσχάτως του κ.Τσίπρα, όταν στην πρώτη φάση της κρίσης έδειχνε πολύ χαμηλά αντανακλαστικά. Όσο για τις γερμανικές αποζημιώσεις ειδικά, θύμισε την σχετική απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου από το 2014 ακόμα, κάτι που ξεκίνησε με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα πάλαι ποτέ λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα μέσω αυτών θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα του χρέους στην χώρα…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρίνεται η δημοκρατία, το σήμερα και το αύριο της χώρας

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και της διαπλοκής, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία στην περιφερειακή σύσκεψη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του κόμματος, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «πρωθυπουργό του καφενείου», λέγοντας ότι από το καφενείο της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *