Γεννηματά: Δεν υπήρξε καμία διπλωματική προετοιμασία της επίσκεψης Ερντογάν

Οι άκαμπτες δηλώσεις Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη αρχικά είχαμε προβλέψει και τονίσει: ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως διπλωματική προετοιμασία της επίσκεψής του. Απαράδεκτο, αλλά κυρίως επικίνδυνο για τη χώρα» σχολίασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι «συνεχώς ο κ. Τσίπρας“πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος” και δυστυχώς μαζί του τα ελληνικά συμφέροντα».

Η κ. Γεννηματά τόνισε, ότι «ήταν φιάσκο η επίσκεψη στις ΗΠΑ, μεγαλύτερο φιάσκο η επίσκεψη Ερντογάν, που τείνει να καταλήξει σε ναυάγιο».

Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι η «ελληνική κυβέρνηση -και πρώτα ο πρωθυπουργός- έχει μεγάλη ευθύνη για τα όσα συνέβησαν σήμερα» εξηγώντας:

«Επειδή ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης δεν υπάρχει. Επειδή ποτέ ως τώρα δεν έχει τεθεί από την χώρα μας ζήτημα ερμηνείας, και ατόπως ετέθη. Επειδή οι απαράδεκτες θέσεις του Τούρκου Προέδρου και η συζήτηση στην οποία μπήκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν προάγουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά τις γυρίζουν σημαντικά βήματα πίσω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβιβάστηκε η δικογραφία για τη Novartis στη Βουλή

Με τρία αδικήματα «βαρύνονται» τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis, αυτά της δωροληψίας, της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία. Η διαβίβαση της δικογραφίας ανακοινώθηκε στην έκταση συνεδρίαση της Ολομέλειας. Αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της περιόδου 16/5-20/6/2012 Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και τους πρώην υπουργούς[…]

Περισσότερα »

«Κάντε μας ισχυρούς για να μην μπορούν χωρίς εμάς»

Την ανάγκη μιας «ισχυρής ΔΗΜΑΡ- Προοδευτικής Συνεργασίας ώστε να είναι «απαραίτητη» και να μπορεί να επιβάλλει σε μια κυβέρνηση της δική της ατζέντα, ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης κατά την ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος. «Σας ζητάμε να μας κάνετε ισχυρούς. Τόσο ισχυρούς που να μην μπορούν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *